Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γνωστός εφοπλιστής στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για χρέη 6,2 εκ. ευρώ

Νοεμβρίου 27th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Γνωστός εφοπλιστής στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για χρέη 6,2 εκ. ευρώΣε δεκάδες ανέρχονται οι περιπτώσεις εφοπλιστών και επιχειρηματιών που αδιαφορούν να πληρώσουν τον ειδικό φόρο ακινήτων, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να μην εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στο «χαράτσι» για τα ακίνητα αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας 6 μέρες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει τους φακέλους πολλών μεγαλοεφοπλιστών και επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό κλάδο αλλά και στο real estate, και τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά.

Ένας από τους κορυφαίους έλληνες εφοπλιστές, ο οποίος κατέχει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με δεκάδες τάνκερ δεν έχει αποδώσει ειδικό φόρο ακινήτων (δηλαδή και τον αναλογούντα φόρο πριν το γνωστό και μη εξαιρετέο χαράτσι) τα τελευταία 6 χρόνια συνολικού ύψους 6,2 εκατ. ευρώ για ένα τεράστιο ακίνητο 6.000 τ.μ. που έχει στην κατοχή του δίπλα στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο σε offshore εταιρεία, έχουν επιβληθεί ειδικοί φόροι ακινήτου, που αναλογούν στο 3% της αντικειμενικής του αξίας μέχρι το 2009 και στο 15% μετά το 2009, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για τα ακίνητα που έχουν δηλωθεί σε offshore εταιρείες.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου της αείμνηστης Μαλβίνας Κάραλη. Πρόκειται για έναν Άγγλο, ο οποίος το εκχώρησε σε offshore εταιρεία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι ακινήτου ύψους 1 εκατ. ευρώ και σύντομα θα κληθεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να πληρώσει αυτό που του αναλογεί.

Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα, έχει ζητήσει από τις μεγάλες εφορίες να κάνουν «φύλλο και φτερό» τις υποθέσεις επιχειρηματιών, οι οποίο εμφανίζονται ως άγνωστοι στην εφορία, καθώς αρνούνται συστηματικά να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Εφημερίδα 6 Μέρες

This entry was posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 27th, 2012 at 17:03 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply