Δεν τους χάλασε...Για 88’ λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.  Από το 27’ ήταν μπροστά στο σκορ με ασύλληπτο σουτ του Τζεμπούρ.  Όμως ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και με τους «ερυθρόλεκους» να μην εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες τους ισοφάρισε σε 1-1 στο φινάλε, με «δράστη» τον Αθανασιάδη.

Κάπως έτσι βγήκαν κι οι δύο κερδισμένοι, αφού οι μεν Πειραιώτες διατήρησαν το +8′ στην βαθμολογία κι ο δε “Δικέφαλος του Βορρά” πήρε έστω και στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα.

Το ερώτημα που πλανιόταν πριν το ντέρμπι ήταν αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό; Ή διαφορετικά αν ο Ολυμπιακός περνώντας «αλώβητος» κι από την Τούμπα, της θεωρητικά πιο δύσκολης έδρας για τον ίδιο στο φετινό πρωτάθλημα, θα έστελνε σαφές μήνυμα ότι παίζει για τον τίτλο -επί της ουσίας- χωρίς αντίπαλο.

Σ’ αυτό το ερώτημα ανέλαβε ν’ απαντήσει ο Ολυμπιακός. Πιέζοντας από την αρχή ψηλά, έχοντας τον έλεγχο και χωρίς ν’ απειληθεί (και χωρίς να εντυπωσιάσει) ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η επισφράγιση της υπεροχής του ήρθε από τον ποδοσφαιριστή που έχει (σχεδόν) πάντοτε τον τρόπο να ξεχωρίζει στα ντέρμπι. Ο Τζεμπούρ -εκμεταλλευόμενος και την κακή έξοδο του Γλύκο- με άπιαστο σουτ, έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» και δικαιολόγησε την προτίμησή του από τον Ζαρντίμ.

Ένα πρώτο ημίχρονο που κύλησε ιδανικά γι’ αυτούς, σ’ αντίθεση με τον ΠΑΟΚ του Δώνη, που δεν έδειχνε να μην του βγαίνει το σχήμα με Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και Λόρενς στην ίδια ενδεκάδα. Επιπλέον επιθετικά δεν πήρε βοήθειες από τα μπακ, ιδιαίτερα από τον Έτο, που βρισκόταν εκτός ρυθμού κι έτσι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε τον νεαρό Κωνσταντινίδη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά, αλλά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε γρήγορα, ανέκτησε τον έλεγχο και δημιούργησε ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Στην πλέον χαρακτηριστική ο Τζεμπούρ έβγαλε μόνο του τον Φουστέρ, αλλά από καλή θέση με το «κακό» του αριστερό δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς.

Με την είσοδο του Λάζαρ (αντί του Λόρενς), την επιστροφή του Φωτάκη δεξιά και του Σαλπιγγίδη στην επίθεση με τον Αθανασιάδη το σχήμα των γηπεδούχων έγινε πιο στιβαρό. Κι εκεί που ακόμη κι οι φίλοι των γηπεδούχων είχαν χάσει την ελπίδα τους για κάτι καλό, ήρθε στο φινάλε μια εξαιρετική ενέργεια του Σαλπιγγίδη και το γκολ του Αθανασιάδη να σώσει την παρτίδα.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Ετο (46’ Κωνσταντινίδης), Βιβιάν, Κατσικάς, Λίνο, Φωτάκης, Κάτσε, Ρομπέρ (73’ Σταφυλίδης), Σαλπιγγίδης, Λόρενς (67’ Λάζαρ), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Πέλκας, Κουμάλο, Πόποβιτς.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (77’ Φέισα), Φουστέρ, Μασάντο, Αμπντούν (87’ Γκρέκο), Τζεμπούρ (71’ Μήτρογλου).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Πάντελιτς, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)
Γήπεδο: Τούμπα

 

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.