Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Μετά τη Δευτέρα, θα ασχοληθούν και με τον ανασχηματισμό

Νοεμβρίου 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συνεδρίαση Eurogroup

Μετά τη Δευτέρα, θα ασχοληθούν και με τον ανασχηματισμόΤην Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί -καλώς εχόντων των πραγμάτων- η νέα συνάντηση της κυβερνητικής «τρόικας». Το «καλώς εχόντων των πραγμάτων» αφορά, βέβαια, τη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα, όπου (υποτίθεται ότι) θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης…

Σύμφωνα με το Εθνος, αν, τα πράγματα στις Βρυξέλλες εξελιχθούν όπως ελπίζει και εύχεται η ελληνική πλευρά, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη, θα επικεντρωθεί όχι μόνο στις οικονομικές αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή στον ανασχηματισμό και στη βελτίωση των επιδόσεων της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους εταίρους του να του προτείνουν ονόματα «υπουργοποιήσιμων», καθώς φαίνεται ότι η συμφωνία για την είσοδο στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα έχει κλείσει. Αντιθέτως, το σενάριο περί δημιουργίας θέσεων αντιπροέδρων, τις οποίες θα καταλάμβαναν ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης, δείχνει να «ξεθωριάζει», εξέλιξη που μάλλον δεν ενοχλεί ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, παρότι, ως γνωστόν, ήταν δική του η σχετική πρόταση.

Κατά τα λοιπά, διεξοδική συζήτηση αναμένεται να γίνει και για τη δημιουργία ενός οργάνου, στο οποίο θα συμμετάσχουν στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με στόχο να βελτιωθούν η επικοινωνία και ο συντονισμός μεταξύ των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των τριών κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντ. Σαμαράς θέλει να αποφύγει τις ατέρμονες συζητήσεις και ζυμώσεις. Επιδίωξή του είναι να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες το αργότερο μέχρι τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, ώστε οι ανακοινώσεις να γίνουν αμέσως μετά την καταβολή της δόσης.

Ολα αυτά -το ξαναλέμε- με την προϋπόθεση ότι θα βγει «λευκός καπνός» από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

This entry was posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 25th, 2012 at 13:27 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply