Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόταση για ελάχιστο αφορολόγητο όριο ακινήτων 50.000 ευρώ

Νοεμβρίου 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Θα τεθεί προς έγκριση στους πολιτικούς αρχηγούς την επόμενη εβδομάδα

Πρόταση για ελάχιστο αφορολόγητο όριο ακινήτων 50.000 ευρώΑφορολόγητο όριο κατ’ ελάχιστο 50.000 ευρώ στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που αναμένεται να εφαρμοσθεί από το 2013, προτείνει η τρικομματική επιτροπή για την αναμόρφωση της φορολογίας.

Η επιτροπή συνεδρίασε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υφυπουργού κ. Γ. Μαυραγάνη και κατέληξε στην πρόταση αυτή η οποία θα τεθεί προς έγκριση στους πολιτικούς αρχηγούς την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα προσδοκώμενα έσοδα από τον φόρο υπολογίζονται στα 2 δισ. ευρώ.

Στην πρόταση που θα υποβληθεί προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, θα περιλαμβάνονται τρία διαφορετικά σενάρια για την κλίμακα υπολογισμού του φόρου επί της ακίνητης περιουσίας. Και τα τρία θα προβλέπουν αφορολόγητο όριο μεγαλύτερο των 50.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας).

Σύμφωνα με αυτά, μετά το αφορολόγητο όριο θα επιβάλλεται συντελεστής 1 τοις χιλίοις για το τμήμα ως και τις 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας. Στη συνέχεια θα κλιμακώνονται περισσότεροι συντελεστές, οι οποίοι θα καταλήγουν σε ανώτατο συντελεστή 2,5 τοις χιλίοις.

Αγροτεμάχια

Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν επίσης η φορολογική αντιμετώπιση των αγροτεμαχίων και των ακινήτων των επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα αγροτεμάχια της Αττικής τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία, εξετάζεται να υπάρξει συντελεστής απομείωσής της για να μην υπάρξει υπερβολική φορολογική επιβάρυνση σε βάρος της αγροτικής παραγωγής.

Για τα ακίνητα των επιχειρήσεων προτείνεται επίσης ηπιότερη φορολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στη σύσκεψη εκφράστηκαν αντιρρήσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπουν κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά.

This entry was posted on Σάββατο, Νοεμβρίου 24th, 2012 at 10:54 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply