Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη τα Φαρμακεία – Δηλώσεις του Σωκράτη Κουρέλα στο Star-Fm.gr

24 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία των Γρεβενών, την Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Γρεβενών συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Παράλληλα τα φαρμακεία δεν θα δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Όπως τόνισε στο Star-Fm.gr, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γρεβενών Σωκράτης Κουρέλας: «Ζητούμε τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ να κυλήσουν οι πληρωμές βάσει του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας, να αποσυρθεί η απαράδεχτη ρύθμιση, των τελευταίων ημερών με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία οι φαρμακοποιοί πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου την έκπτωση προς το Ταμείο. Πρόκειται για ένα επιπλέον χαράτσι 5.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε φαρμακείο, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι συνεπής στις πληρωμές του».

Ο πρόεδρος τόνισε ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011 και διεκδικούν ακόμη: Την επιβολή δίμηνης πίστωσης (60 ημερών) απο τις φαρμακευτικές εταιρείες, δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση εισοδημάτων που ουδέποτε εισπράχτηκαν λόγω καθυστερήσεων και άμεση προώθηση του συμψηφισμού των χρεών.

This entry was posted on Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 2012 at 20:59 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply