Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις απαντά η ΠΟΕ-ΟΤΑ στον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

http://img.protothema.gr/2301BA18B0A891048C2193EC62527276.jpgΣυνεχίζονται οι αντιδράσεις στο μέτρο της διαθεσιμότητας από την ΠΟΕ – ΟΤΑ και σήμερα στις 13:00 συνεδριάζει το γενικό συμβούλιο, ενώ πιο πριν έχουν προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας δείχνουν πεπεισμένοι ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας αποτελεί την «πόρτα» στις απολύσεις. Έτσι, πολλοί δήμαρχοι συμπαραστεκόμενοι στους εργαζομένους των ΟΤΑ αποφάσισαν να μην αποστείλουν στοιχεία στο υπουργείο.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης προσκαλεί: «όσες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί, για λόγους είτε υπαίτιους είτε ανυπαίτιους, οφείλουν άμεσα να εισαγάγουν στο σύστημα τα σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες».

Επίσης στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται πως το υπουργείο «θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας θέσεως σε διαθεσιμότητα (για τους υπαλλήλους των οποίων καταργήθηκαν οι θέσεις) για όλους τους φορείς που καταλαμβάνονται από τη ρύθμιση του νόμου». Προειδοποιεί δε τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους» ότι το υπουργείο «θα λάβει κατ’ ανάγκη υπόψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων (Απογραφή) μέχρι σήμερα από τις ίδιες τις υπηρεσίες». Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το υπουργείο, «θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου».

Πάντως, απαντώντας η ΠΟΕ – ΟΤΑ στην εγκύκλιο Μανιτάκη τόνισε πως «η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας για να μην υπάρξει καμία απόλυση είναι μονόδρομος» και διαβεβαίωσαν την ηγεσία του υπουργείου να συνεχίσουν τις καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων.

Μιλώντας εχθές ο κ. Μανιτάκης στην Βουλή, μετά από τις σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «αυθαίρετες, αθρόες, οριζόντιες απολύσεις είναι περιττές. Δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα» και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν θα υπογράψει καμία απόλυση κανενός δημοσίου υπαλλήλου.

Ανδρέας Μπελεγρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.