Προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων

http://img.protothema.gr/EFD47D3AD080BD50CC7A4A1173661876.jpgΜε βίζα πενταετούς διάρκειας θα «ανταμείβονται» οι υπήκοοι τρίτων χωρών που θα επενδύσουν στη χώρα μας σε ακίνητο αξίας 300.000 ευρώ και άνω, ενώ, όσοι ασχοληθούν επιχειρηματικά και πραγματοποιήσουν επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ, θα μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής για δέκα στελέχη τους, προκειμένου να εργαστούν στη χώρα μας.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες και αφορά στη διευκόλυνση των στρατηγικών επενδύσεων στη χώρα.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να παράσχει κίνητρα σε ξένους επενδυτές, όπως π.χ. οι Κινέζοι και οι Ρώσοι, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ακινήτων και, ευρύτερα,για επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους.

Η «εύκολη βίζα», όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, αφορά σε υπηκόους τρίτων χωρών και τα μέλη της οικογένειάς τους που αποκτούν κατοικία στην Ελλάδα, αξίας άνω των 300.000 ευρώ και η αγορά αφορά σε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη.

Η πενταετής διάρκεια της βίζας δεν θα συνυπολογίζεται για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας και δεν θα επιτρέπει την άσκηση οποιασδήποτε εργασίας στην Ελλάδα.

Επίσης, η βίζα θα μπορεί να ανανεώνεται για όσο χρόνο διατηρείται η ιδιοκτησία.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.