Ελπίδες για πρόκριση μόνο με νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο

Γιουρόπα Λιγκ: ΠΑΟ - Μάριμπορ 1 - 0 (67' Βιτόλο, πέναλτι)Και όμως, ο Παναθηνακός με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο του (έστω και τυπικά ως βοηθός στον αγώνα της Πέμπτης) μετράει 2×2 στις νίκες και αφού κατάφερε έστω και δύσκολα να φτάσει στην 1η εφετινή νίκη του στους ομίλους του Europa League με 1-0 επί της Μάριμπορ, πλέον ο δρόμος για τους «32» περνάει από το Λονδίνο. Και αυτό γιατί στην 6η και τελευταία αγωνιστική, οι «πράσινοι» χρειάζονται μόνο νίκη επί της Τότεναμ για να κλέψουν την 2η θέση.

Σε συνδυασμό με το 0-0 της Ρώμης (Λάτσιο – Τότεναμ) τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο Λονδίνο στις 6 Δεκεμβρίου. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Βιτόλο στο 67′ με πέναλτι. Από το 45΄ οι Σλοβένοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μέγιατς με δεύτερη κίτρινη.

Η Μάριμπορ πήρε αυτό που ήθελε στα πρώτα 45 λεπτά. Χωρίς να παίξει επιθετικά, κοίταξε περισσότερο να διαφυλάξει τα νώτα της και τα κατάφερε σχετικά εύκολα. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ιδιαίτερα καλός ο Παναθηναϊκός στο διάστημα αυτό, είχε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί, με αποκορύφωμα την φάση του 42ου λεπτού, όταν ο Τοτσέ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Χαντάνοβιτς πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα της Μάριμπορ.

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τους «πράσινους» να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 17΄, όταν από σέντρα του Σπυρόπουλου ο Τοτσέ επιχείρησε να πλασάρει, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί. Οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι στο 31΄ σε σπρώξιμο του Τοτσέ πριν ο τελευταίος πλασάρει τον Χαντάνοβιτς, αλλά ο Ντουαμέλ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ακριβώς στο 45ο λεπτό, οι Σλοβένοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μέγιατς με δεύτερη κίτρινη κάρτα (χέρι).

Με τη Μάριμπορ να αμύνεται μαζικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 54΄, όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Άργκους από σέντρα του Σεϊταρίδη. Ο Βιτόλο ξεγέλασε μεν τον Χαντάνοβιτς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Μία ανάσα από το γκολ έφτασε το «τριφύλλι» στο 62΄, με τον Χαντάνοβιτς να κάνει μεγάλη επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Φορναρόλι. Η υπεροχή των «πρασίνων» καρποφόρησε στο 67΄.

Ο Βιτόλο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μίλετς και ο Ντουαμέλ έδωσε το πέναλτι. Ο Γάλλος ξεγελάστηκε από την πτώση του Ισπανού, καθώς ο αντίπαλός του δεν τον βρήκε, ωστόσο, αυτή την φορά ο Βιτόλο ήταν εύστοχος (1-0). Την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς έχασε ο Μαυρίας στο 83΄, ο οποίος αντί να γυρίσει τη μπάλα στον αμαρκάριστο Φορναρόλι προτίμησε να «σκοτώσει» τον Χαντάνοβιτς χωρίς να τα καταφέρει.

Δείτε πως διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 :


Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)
Κίτρινες: Μέγιατς, Μέρτελι, Αργκους, Μίλετς
Κόκκινες: +45΄ Μέγιατς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό (81΄ Μαρίνος), Κουίνσι (35΄ Φορναρόλι), Μαυρίας, Τοτσέ (72΄ Πετρόπουλος).

ΜΑΡΙΜΠΟΡ (Ντ. Μίλανιτς): Χαντάνοβιτς, Μίλετς (69΄ Βίλερ), Μέγιατς, Άργκους, Ραΐσεβιτς, Φιλίποβιτς, Μέρτελι, Τσβιγιάνοβιτς (46΄ Πότοκαρ), Ταβάρες (77΄ Ντόντλεκ), Ιμπραΐμι, Μπέριτς.

Σκόκας Γιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.