Μετά από πρωτοβουλία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Για το φλέγον ζήτημα των διαθεσιμοτήτων στους ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 10π.μ. η αρμόδια επιτροπή Δημόσιας διοίκησης, Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, έπειτα από αίτημα της Βουλευτού και Υπεύθυνης Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Στην επιτροπή θα παραβρεθεί και η Βουλευτής του Νομού Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, η οποία θα παρέμβει και θα μεταφέρει στον Υπουργό τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες από  το πρόγραμμα «κινητικότητας» υπαλλήλων του Δημοσίου, το οποίο περιέχεται στον πρόσφατο πολυνόμο (ν.4093/12) και το οποίο  έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων τόσο στις επηρεαζόμενες υπηρεσίες απ’ όπου απομακρύνεται προσωπικό όσο κυρίως στους ίδιους τους θιγόμενους από το μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλους που βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οδηγούνται σε μια κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Στην επιτροπή θα τεθεί και το θέμα  της  κατάφωρα αντισυνταγματικής εγκυκλίου που εξέδωσε ο κ. Μανιτάκης, και που πριν λίγες ώρες  απέστειλε στους Δήμους.

Ήδη στους ΟΤΑ της Δυτικής Μακεδονίας έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, αφού οι εργαζόμενοι αντιδρούν με σφοδρές κινητοποιήσεις και τα Δημαρχεία  παραμένουν υπό κατάληψη. Επειδή,  δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος, ούτε αναλυτική ενημέρωση της Βουλής για τα θέματα αυτά, η Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάλεσε τον Υπουργό προκειμένου να δοθούν εκ μέρους του οι αναγκαίες εξηγήσεις, αλλά και υπεύθυνες απαντήσεις τόσο στα νομικά όσο και στα πολύ σοβαρά πρακτικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούμε την άμεση απόσυρσή της εγκυκλίου και καλούμε τον Υπουργό αύριο στην επιτροπή , ως έχων τη γνώση με την ιδιότητα του Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, να προσδιορίσει πού προβλέπεται η συλλογική και ανεξέλεγκτη τιμωρία των υπαλλήλων, η οποία εφαρμόστηκε στη χώρα μας επί γερμανικής κατοχής και αντιβαίνει απόλυτα στις αρχές της χρηστής διοίκησης και της ασφάλειας δικαίου, που πρέπει να διέπουν τη Δημόσια Διοίκηση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.