Εκτός μηχανογραφικού για δύο χρόνια -Πότε επαναλειτουργούν – Τι θα ισχύσει για όσους φοιτούν ήδη

Κλειστές λόγω Μνημονίου θα παραμείνουν για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων οι σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, οι δημοφιλείς ακαδημίες που τα τελευταία χρόνια σαρώνουν στις προτιμήσεις των μαθητών αναμένεται να βγάλουν απαγορευτικό για τους νεοεισερχόμενους αφού το “Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι για το 2013 και 2013 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος”, αν και το ζήτημα συζητιέται έντονα πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τα στελέχη δεν έχουν τοποθετηθεί για τα νέα δεδομένα.

Η ανεπίσημη απάντηση δείχνει προς το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ήδη ψηφίστηκε και μιλά για δήθεν προσλήψεις στο υπουργείο κατά το 2013 και το 2014.

Δεδομένου ότι οι φοιτητές στις αστυνομικές ακαδημίες προσλαμβάνονται και πληρώνονται από την πρώτη ημέρα που κατατάσσονται στο σώμα, η λειτουργία των δύο πρώτων χρόνων για την περίοδο 2013 – 14 αναστέλλεται.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το “Εθνος” αναγκάζει χιλιάδες μαθητές της τρίτης Λυκείου και προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές, να αλλάξουν ρότα προετοιμασίας και να επιλέξουν άλλες πανεπιστημιακές σπουδές.

Επιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε η ΠΟΑΣΥ, ζητώντας διευκρινίσεις για το εάν από τον νέο νόμο θα θιγούν και όσοι αστυνομικοί υπηρετούν ήδη στο Σώμα ως ειδικοί φρουροί ή χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί υπάλληλοι και επρόκειτο να δώσουν εξετάσεις για να εισαχθούν στην Σχολές Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι σχολές θα δεχθούν νέους σπουδαστές το 2015 και το 2016, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στα επίπεδα του 2012, δηλαδή μόλις 580 άτομα πανελλαδικά.

Ωστόσο, σε μία στιγμή κατά την οποία πολλοί ένστολοι επιλέγουν την “έξοδο” αντί περικοπών, άγνωστες παραμένουν οι συνέπειες της μείωσης του αστυνομικού προσωπικού που θα σημειωθεί για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια.

Μίκα Κοντορούση στο news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.