Αντίστροφα έχουν αρχίσει να μετρούν οι λάτρεις των χειμερινών σπορ καθώς ο καιρός, που επέμενε πεισματικά να θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι για πολύ καιρό, φαίνεται πως είναι πλέον με το μέρος τους. Το μόνο που απομένει είναι να πέσουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και να στρωθεί το λευκό «χαλί» στις βουνοπλαγιές.

Τις τελευταίες ώρες, στα περισσότερα χιονοδρομικά επικρατεί παγετός, η θερμοκρασία έπεσε λίγο κάτω από το μηδέν, ωστόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις αναμένονται περί το τέλος του μήνα.

Έως τότε, θα εκτελούνται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες συντήρησης προκειμένου οι χώροι να είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν, σε σύντομο διάστημα, τους σκιέρ. Οι τελευταίες εργασίες υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Νοεμβρίου και τα χιονοδρομικά θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες τους, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

«Τυπικά, η 1η Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία έναρξης της χειμερινής περιόδου. Όλα όμως εξαρτώνται από τον καιρό. Θα περιμένουμε τα πρώτα χιόνια, να ντυθούν στα λευκά οι πίστες για να ανοίξουν επίσημα τα χιονοδρομικά κέντρα, παρά και τις δυσμενείς οικονομικά συνθήκες» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας και υπεύθυνος στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, Χρήστος Παππάς.

Για την Ήπειρο η καρδιά των χειμερινών σπορ αναμένεται να χτυπήσει και φέτος στη Βαλισίτσα. Οι άρτιες υποδομές, η καλή οργάνωση και η εμπειρία εγγυώνται μοναδικές στιγμές για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Η Βασιλίτσα βρίσκεται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, στην καρδιά της Πίνδου.

Εκεί η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου , το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων , η ίδια χιλιόχρωμη οξιά , η ίδια αθάνατη δρυς , με μόνη διαφορά , ότι τις πρώτες εκείνες εποχές του χρόνου , στα δάση αυτά βάδισαν όντα ,που δεν υπάρχουν πια , όπως το μαμούθ που αποκαλύφθηκε στο νομό μας και η συνύπαρξη αυτή ενέπνευσε το σήμα του Ε.Χ.Κ.Βασιλίτσας « χιονοδρόμος στους χαυλιόδοντες του μαμούθ ».

Αυτό το μεγαλείο της Πίνδου παρότρυνε στις αρχές του 1975 μια παρέα ρομαντικών ανθρώπων , να δημιουργήσουν τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο για να υλοποιήσουν τότε μια ουτοπία. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ. Και τα κατάφεραν!

Κι από τότε το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας παραμένει στην πρώτη γραμμή και στις πρώτες επιλογές για όσους αγαπούν το βουνό, το χιόνι, τα σπορ και θέλουν να γευτούν τη γνήσια φιλοξενία!

www.epiruspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.