Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σκάνδαλο στο ΑΠΘ: 142.430 ευρώ για 45 ημέρες φύλαξης της Λέσχης

Νοεμβρίου 21st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σύμβαση με απευθείας ανάθεση για 61 σεκιούριτι στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ

Σκανδάλων συνέχεια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς εξήντα ένα άτομα απασχολούνται στη φύλαξη της Φοιτητικής Λέσχης, δίνοντας συνέχεια στις προκλητικές σπατάλες του Ιδρύματος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της   “Διαύγειας” , στις 7 Νοεμβρίου υπογράφηκε σύμβαση για τη φύλαξη της Λέσχης διάρκειας 45 ημερών, στην οποία απασχολούνται 61 άτομα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ παραμένουν απλήρωτοι και χάνουν τη δουλειά τους, ενώ η διοίκηση της Λέσχης προκήρυξε διαγωνισμό για την εύρεση εργολάβου καθαριότητας και φύλαξης.

Με μορφή κατεπείγοντος

Η σύμβαση φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 3774 και αναφέρει  “ανατίθεται με κατ’ εξαίρεση απευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος και προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, η φύλαξη των εσωτερικών εξωτερικών χώρων της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, για χρονικό διάστημα 45 ημερών, αρχόμενης από την 7η Νοεμβρίου 2012”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 142.430 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Σύμφωνα με πανεπιστημιακούς που έχουν περάσει από τη διοίκηση, ως πραγματικοί φύλακες χρησιμοποιούνται μόνο οι 15 από τους συνολικά 61 εργαζόμενους, καθώς οι υπόλοιποι απασχολούνται στα… μαγειρεία.

Να σημειωθεί ότι το ύψος του προϋπολογιζόμενου ποσού που αφορά τις πάσης φύσεως νόμιμες αποδοχές των εργαζομένων είναι 86.186 ευρώ, ενώ το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τα προϋπολογισθέντα ποσά είναι 26.624 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι από τις 142.430 ευρώ, οι 110.810 αφορούν τη μισθοδοσία των εργαζομένων -για 45 ημέρες-, οι 26.633 ευρώ τον ΦΠΑ και οι 5.000 ευρώ το κέρδος του εργολάβου.

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 21st, 2012 at 09:08 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply