Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς έφτασαν στα χέρια του 35χρονου στοιχεία 9.000.000 πολιτών;

21 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Υποψίες για κύκλωμα μέσα στο υπουργείο Οικονομικών – Ποιός ήταν…

http://www.newsbeast.gr/files/temp/E1BEC6A1B2BA74EA11F68DCA58BA5FD9.jpgΣτο υπουργείο Οικονομικών και σε τυχόν οργανωμένο κύκλωμα που δρα μέσα σε αυτό στρέφει τις έρευνές της η αστυνομία, προκειμένου να εντοπίσει τους «διαρροείς» προσωπικών δεδομένων στον 35χρονο, ο οποίος συνελήφθη να κατέχει βάση δεδομένων με περισσότερες από εννιά εκατομμύρια εγγραφές πολιτών.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκτιμούν ότι η πηγή διαρροής είναι μέσα στο υπουργείο, καθώς είναι ο μόνος δημόσιος φορέας που έχει στα αρχεία του όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν στον ιδιωτικό υπάλληλο.

Η μεγάλη αυτή υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Από την ΕΛΑΣ διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείρισής του από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους σε τρίτα πρόσωπα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στην κατοχή του 35χρονου υπήρχαν ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που ανήκουν σε περισσότερους από εννέα εκατομμύρια πολίτες, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, ΑΦΜ και αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων.

Ποιός ήταν:
Ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες που πλήρωναν γι’ αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γνώριζε αριθμούς ταυτότητας, ΑΦΜ και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε  ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, 2012 at 16:42 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply