http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/B20907020248BEE766FDD4F0B9C01112.jpgΑσφαλείς αποβιβάστηκαν στην Πάτρα οι επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Κρήτη ΙΙ», στο οποίο αργά χθες το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ έπλεε σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι Αρχές του σκάφους ενημέρωσαν τον Θάλαμο Επιχειρήσεων για την εκδήλωση της πυρκαγιάς γύρω στα μεσάνυχτα, όταν το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 3,5 – 4 μιλίων από το λιμάνι της Πάτρας.

Στο επιβατηγό-οχηματαγωγό της ΑΝΕΚ, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα, επέβαιναν 113 επιβάτες, 87μελές πλήρωμα, 18 αυτοκίνητα και 92 φορτηγά.

Οι πρώτες πληροφορίες για το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς διίστανται μέχρι στιγμής, αφού άλλες κάνουν λόγο για το δεύτερο κατάστρωμα και άλλες για το πάνω γκαράζ.

Μόλις έγινε αντιληπτή η φωτιά σήμανε συναγερμός και άρχισαν οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της από τα μέλη του πληρώματος και τα πυροσβεστικά μέσα του πλοίου.

Παράλληλα στο λιμάνι έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα για προληπτικούς λόγους, ενώ προσέγγισε από θαλάσσης και πυροσβεστικό σκάφος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν ήταν μεγάλη αλλά υπήρχε πολύς και πυκνός καπνός που δυσκόλευε το έργο της πυρόσβεσης.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ξεκίνησε από όχημα.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.