Προήχθη στο βαθμό του υποστρατήγου και αποχωρεί από τη θέση του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας ο αρχιπύραρχος Ιωάννης Καρελιάς

Ο αναβαθμισθείς κατά τις προχτεσινές έκτακτες κρίσεις του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννης Καρελιάς, αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας.

Άγνωστό είναι μέχρι αυτή τη στιγμή ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Στην Κεντρική Μακεδονία ο υποστράτηγος πλέον Ι. Καρελιάς θα αντικαταστήσει τον Δημήτριο Ζάχο, ο οποίος από υποστράτηγος προήχθη σε αντιστράτηγος και αναλαμβάνει Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ. Βόρειας Ελλάδας.

Οι έκτακτες κρίσεις σε ανώτατο επίπεδο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κρίθηκαν αναγκαίες μετά τια ανακατατάξεις στην κορυφή της πυραμίδας της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Παναγιώτη Μπονάτσου, τη θέση του οποίου κατέλαβε ο αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος ήταν Γενικός Επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, οπότε εντός της εβδομάδας πρόκειται να αναχωρήσει ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, Ιωάννης Καρελιάς, από την έδρα του στην Κοζάνη, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Την επόμενη εβδομάδα επίκειται η έλευση στην Κοζάνη του νέου περιφερειακού διοικητή Δυτικής Μακεδονίας. Πάντως, η αλλαγή του περιφερειακού διοικητή δεν θα επιφέρει άλλες αλλαγές στην Πυροσβεστική Δυτικής Μακεδονίας. Οι τακτικές κρίσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία θα γίνουν τον προσεχή Μάρτιο, οπότε και θα υπάρξουν γενικότερες ανακατατάξεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.