Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιους θα προτείνει για υπουργούς ο Βενιζέλος

Νοεμβρίου 20th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η συνεννόηση με Κουβέλη, η διαπραγμάτευση με Σαμαρά…

http://img.protothema.gr/0AAA6904DFED12B1866B44E0E10BECB6.jpgΕν αναμονή των εξελίξεων για τη δόση και το ελληνικό χρέος το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται κι αυτό για τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Στην περίπτωση που οι εταίροι μας δώσουν οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αυτό για τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα ισοδυναμεί με δικαίωση της προεκλογικής πολιτικής του πρότασης και των μετεκλογικών του επιλογών.

Η λύση ή η επιλογή ενδιάμεσων σταθμών θα είναι το καθοριστικό στοιχείο των επιλογών του από εδώ και πέρα. Για αυτό, έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να αποφεύγουν τις συζητήσεις για τον ανασχηματισμό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα αλλαγής των κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης. Με προηγούμενη ενημέρωση των εταίρων και την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για τους πολιτικούς στόχους, πέραν της κρίσης χρέους. Θα μπουν, έτσι, στο τραπέζι θέματα όπως ο εκλογικός νόμος και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Γνώμονας των επιλογών του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η εξάντληση της τετραετίας. Για αυτό και μελετά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη της νεότερης γενιάς. Οι Γιάννης Μανιάτης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Φώφη Γεννηματά, Κώστας Καρτάλης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης και Συμεών Κεδίκογλου αποτελούν τη βασική δεξαμενή από την οποία θα γίνουν οι επιλογές.

Για όλα αυτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει όταν έρθει η ώρα με τον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Σαμαρά. Το θέμα του ανασχηματισμού θα τεθεί σίγουρα σε μία από τις επόμενες συσκέψεις των αρχηγών, δεν αποκλείεται, όμως, να αποτελέσει και θέμα διμερών επαφών.

Γιάννης Αντύπας

This entry was posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 20th, 2012 at 11:18 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply