Ντοκιμαντέρ διάρκειας 132 λεπτών, που αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στη ζωή και το έργο του δημάρχου Θεσσαλονίκης

To “Ένα βήμα μπροστά”  (One Step Ahead), είναι ένα ντοκιμαντέρ του Θεσσαλονικιού κινηματογραφιστή, Δημήτρη Αθυρίδη, που σαν κεντρικό του θέμα έχει τη ζωή και την πολιτική ανέλιξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ θα κάνει το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη, με τίτλο “Ένα βήμα μπροστά”, που αφορά τη ζωή και  την πολιτική ανέλιξη του 68χρονου σήμερα, δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Η ταινία θα προβληθεί στις 22 και 24 Νοεμβρίου στα πλαίσια του Ολλανδικού International Documentary Film Festival.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί επί δέκα εβδομάδες τον Γιάννη Μπουτάρη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις δημοτικές εκλογές του 2010 στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλάει για την απώλεια της συντρόφου του, τον προεκλογικό του αγώνα, αλλά και την καθημερινότητά του. Μεταξύ άλλων, η κάμερα του σκηνοθέτη “πιάνει” τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης σε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, να δοκιμάζει τα κρασιά του, να συνομιλεί με κόσμο, να εκκλησιάζεται αλλά και… να κάνει γιόγκα.

“Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω ή να βάλω τα κλάματα. Όταν πέθανε η γυναίκα μου, ήξερα ότι πρέπει να κάνω μια νέα αρχή”, εξομολογείται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην κάμερα.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθυρίδης περιγράφει τη ταινία του ως εξής: “προβάλλοντας μια προσωπική ιστορία στο ιστορικό της ανάλογο, η ταινία αναζητά τη συνάφεια εννοιών όπως αδιέξοδο, κρίση, εξάρτηση, εκλογές, απόφαση, απεξάρτηση”.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες τον χειμώνα του 2013 και τον Μάιο στο Γαλλο-γερμανικό κανάλι ΑΡΤΕ στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας “Μια ημέρα για την Ελλάδα”.
Δείτε το trailer:

One Step Ahead από CDemo83

Χρήστος Δεμέτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.