http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/E3B2D96157BEE9A50B480CA36F26CD2A.jpgΗ υπό εξαφάνιση μεσαία τάξη της Ελλάδας είναι ένα από τα πέντε δημοφιλέστερα τηλεοπτικά ρεπορτάζ στο διαδικτυακό τόπο του CNN με εκατομμύρια επισκέψεις από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012, που αναρτήθηκε για πρώτη φορά.

Νεόπτωχοι και άνεργοι στη θέση εργαζομένων και αστών συνθέτουν τον «κορμό» του ρεπορτάζ που ακολουθεί πρώην εργαζόμενους και ευκατάστατους έλληνες στο σημερινό τους αδιέξοδο της ανεργίας και της ανέχειας.

Ο ανταποκριτής του CNN στην Αθήνα ακολουθεί, αρχικά, μία πρώην νοσοκόμα, που έχασε πριν από ένα χρόνο τον άνδρα της και τώρα ανεβαίνει τον Γολγοθά της ελληνικής κρίσης με 200 ευρώ επίδομα το μήνα.

Άδειο ψυγείο και ντουλάπια κουζίνας μαζί με την καθημερινή αγωνία για το τραπέζι και τα άδεια πιάτα των παιδιών συνθέτουν το σκηνικό της επταμελούς οικογένειας που δυσκολεύεται να επιβιώσει.

Όμως το σκηνικό είναι παρόμοιο και στους γείτονες καθώς οι περισσότεροι είναι άνεργοι και χωρίς κοινωνική ασφάλιση.

Προσωρινή λύση και καταφύγιο για τους νεόπτωχους της Αθήνας η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία.

Οργανώσεις, εκκλησία και μεμονωμένοι πολίτες βοηθούν καθημερινά προσφέροντας σχολικά είδη και ρούχα σε παιδιά, τρόφιμα σε χιλιάδες άπορες οικογένειες και άστεγους καθώς όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ η μεσαία τάξη στην Ελλάδα εξαφανίζεται.

Η Εξαφάνιση της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.