Το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΤΕΙ κ. Γιώργου Χαραλαμπίδη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Μαρία Τζιτζικώστα.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, ήταν η προετοιμασία της διαδικασίας για την υποβολή πρότασης του Ιδρύματος για την δημιουργία Έδρας UNESCO στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, συνδέοντας ουσιαστικά το Ίδρυμα με τα Πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τη διεθνοποίηση του Ιδρύματος. Η κ. Τζιτζικώστα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και για την παροχή της Αιγίδας της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO, στην πρόταση υποψηφιότητας του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας για τον σχεδιασμό της δάδας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Η κ. Τζιτζικώστα με έκδηλο ενδιαφέρον για την νέα αυτή συνεργασία, είπε χαρακτηριστικά κατά την αποχώρησή της, ότι «η συνεργασία αυτή σήμερα αρχίζει…»

Η UNESCO ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1945, «λειτουργεί ως ένα παγκόσμιο εργαστήριο ιδεών και διαδραματίζει ένα ρυθμιστικό ρόλο στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας θέτοντας τα πρότυπα σύναψης διεθνών συμφωνιών επί διαφόρων ζητημάτων τα οποία ανακύπτουν στις σύγχρονες κοινωνίες. Ο Οργανισμός επίσης διευθετεί την διάδοση και την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσης, ενώ παράλληλα προσφέρει βοήθεια στα κράτη μέλη ώστε να αποκτήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, προκειμένου να υπηρετούν τους θεσμούς και τελικά τον άνθρωπο στις τοπικές κοινωνίες».

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.