Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Καστοριά: Τσοπανόσκυλο με λύσσα σκόρπισε τον τρόμο

Νοέμβριος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Έκτακτη σύσκεψη στην Καστοριά…
http://img.protothema.gr/87A34C5AF150BB844210514F3BC31DBC.jpg(Ανανεωμένο) Σκηνές πανικού επικράτησαν στην Ιεροπηγή της Καστοριάς, όταν ένα τσοπανόσκυλο που φύλαγε κοπάδι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με την Αλβανία άρχισε να δαγκώνει τα άλλα σκυλιά, τα πρόβατα και τον ίδιο τον βοσκό!

Το σκυλί είχε παρουσιάσει διαταραγμένη συμπεριφορά τις προηγούμενες ημέρες, αλλά ο βοσκός και ο γιός του δεν φαντάστηκαν τι συνέβαινε. Όταν, όμως, επιτέθηκε σε άλλα τρία σκυλιά του ίδιου κοπαδιού και δύο πρόβατα, κατάλαβαν ότι τα συμπτώματα έδειχναν λύσσα! Ο βοσκός κατάφερε να θανατώσει τον αγριεμένο σκύλο, αλλά υπέστη μια αμυχή στο πόδι και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο όπου θα ακολουθήσει προληπτική θεραπεία.

Τα πέντε πρόβατα και σκυλιά που τραυματίστηκαν θα θανατωθούν με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, ενώ τα αρμόδια κλιμάκια της κτηνιατρικής υπηρεσίας έθεσαν σε καραντίνα όλο το κοπάδι. Τα δύο πρώτα τεστ στο δείγμα που ελήφθη από το τσοπανόσκυλο, έδειξαν λύσσα. Ωστόσο αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου για να επιβεβαιωθεί αν προσβλήθηκε από τον επικίνδυνο ιό.

Αυτό ήταν το δεύτερο κρούσμα στην Δυτική Μακεδονία μετά το πρώτο που είχε εμφανιστεί στο Παλαιόκαστρο πριν από λιγότερο από ένα μήνα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Έκτακτη σύσκεψη στην Καστοριά
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ο άμεσος εμβολιασμός όλων των ποιμενικών, των κυνηγετικών και των αδέσποτων σκύλων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς θα προμηθευτεί άμεσα περίπου 1000 εμβόλια για τον εμβολιασμό των ποιμενικών σκύλων. Επιπλέον πρόκειται να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο, όπου θα μπορεί να γίνεται ο εμβολιασμός και η ταυτοποίηση του ζώου με ειδικό μικροτσίπ και λουράκι. Στο πλαίσιο της πρόληψης, θα απαγορευτεί το κυνήγι για 15 ημέρες σε μια ακτίνα περίπου 5 χιλιομέτρων από το σημείο που εντοπίστηκε το κρούσμα, δηλαδή στην περιοχή μεταξύ Ιεροπηγής και Κρυσταλοπηγής.

Θεοδότα Τσιόπρα στην ΕΡΑ Κοζάνης

This entry was posted on Σάββατο, Νοέμβριος 17th, 2012 at 18:10 and is filed under ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply