Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έδρα UNESCO στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Νοεμβρίου 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΤΕΙ κ. Γιώργου Χαραλαμπίδη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Μαρία Τζιτζικώστα.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, ήταν η προετοιμασία της διαδικασίας για την υποβολή πρότασης του Ιδρύματος για την δημιουργία Έδρας UNESCO στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, συνδέοντας ουσιαστικά το Ίδρυμα με τα Πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τη διεθνοποίηση του Ιδρύματος. Η κ. Τζιτζικώστα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και για την παροχή της Αιγίδας της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO, στην πρόταση υποψηφιότητας του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας για τον σχεδιασμό της δάδας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Η κ. Τζιτζικώστα με έκδηλο ενδιαφέρον για την νέα αυτή συνεργασία, είπε χαρακτηριστικά κατά την αποχώρησή της, ότι «η συνεργασία αυτή σήμερα αρχίζει…»

Η UNESCO ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1945, «λειτουργεί ως ένα παγκόσμιο εργαστήριο ιδεών και διαδραματίζει ένα ρυθμιστικό ρόλο στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας θέτοντας τα πρότυπα σύναψης διεθνών συμφωνιών επί διαφόρων ζητημάτων τα οποία ανακύπτουν στις σύγχρονες κοινωνίες. Ο Οργανισμός επίσης διευθετεί την διάδοση και την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσης, ενώ παράλληλα προσφέρει βοήθεια στα κράτη μέλη ώστε να αποκτήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, προκειμένου να υπηρετούν τους θεσμούς και τελικά τον άνθρωπο στις τοπικές κοινωνίες».

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

This entry was posted on Σάββατο, Νοεμβρίου 17th, 2012 at 15:31 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply