http://1.bp.blogspot.com/-isVcnxG16Bw/UKaFHcDvtYI/AAAAAAABIDg/c3Yx1KsxL5Q/s1600/Prassos+river+jump-07.JPGΣε έναν αγώνα-διαφήμιση του αγωνίσματος κρίθηκαν οι Πανελλήνιοι τίτλοι του πρωταθλήματος Scramble. Σε μια αμφιθεατρική, καταπράσινη τοποθεσία έξω από την ορεινή Κουμαριά, η ΛΕΜΟΒεροίας έστησε ένα άψογο σκηνικό όπου οι πρωταγωνιστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην μάχη της χρονιάς.

Όπως έχει καθιερώσει η ΑΜΟΤΟΕ, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Scramble διοργανώνεται σε προκριματικές φάσεις (*) και μια τελική, με ένα τελικό αγώνα ο οποίος και καθορίζει τον Πρωταθλητή Ελλάδος σε κάθε κατηγορία.

40 αθλητές, από όλη την Ελλάδα, πήραν μέρος και οι οποίοι, κάτω από ένα καταπληκτικό καιρό πάλεψαν για την διάκριση και την τελική νίκη χειροκροτούμενοι από εκατοντάδες θεατές που έσπευσαν. Μεγάλος νικητής και πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία S2 o μοτοκρόσερ του Αγ. Νικολάου Κρήτης, ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda) που έδωσε μια πολύ όμορφη και συναρπαστική μάχη με τον συναθλητή του στο ΜΧ Γιώργο Ηλιόπουλο (Αίγιο-ΠΑΛΕΜΟΤ, ΚΤΜ) ο οποίος ξεκίνησε πρώτος, είδε τον Σκύβαλο να τον περνά στον 1ο γύρο, τον ακολούθησε από πολύ κοντά για τον μισό αγώνα όπου έμεινε 25 δευτερόλεπτα πίσω, μια διαφορά που έμεινε σε αυτά τα επίπεδα αφού στις οποίες επιθέσεις ο Σκύβαλος αμύνθηκε με τα μεγάλα αποθέματα δυνάμεων που είχε. Και οι δύο αθλητές όμως είχαν τον νου τους στον πολύ έμπειρο και πολυπρωταθλητή του Enduro στον Βασίλη Σιαφαρίκα (ΜΟΓρεβενών, Honda) ακολουθούσε σε σχετική απόσταση χωρίς όμως να μπορέσει να βρει καλό ρυθμό στην ανοικτή διαδρομή.

Στην μικρότερη κατηγορία (S1), ο Αλέξης Ζώρας (ΜΟΛΕΤρικάλων, ΚΤΜ) με την φόρα από την κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου Enduro στην Ε2, τέθηκε επικεφαλής και οδήγησε εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας ζευγαρώνοντας τους τίτλους του με τον τοπικό, δυνατό, μοτοκρόσερ, τον Παναγιώτη Καδόγλου (ΛΕΜΟΒ,Yamaha) να παραμένει μόνιμη απειλή ειδικά προς το τέλος του αγώνα! Αρκετά πιο πίσω ο Καβαλιώτης Βασίλης Πακαταρίδης (Μοτολέσχη, Kawasaki) στον τελευταίο γύρο, ένοιωσε καυτή την ανάσα του Αλέξανδρου Γεωργαντά (ΜΑΟΚατερίνης, Husqvarna) ο οποίος έπεσε και καθυστέρησε πολύ στον πρώτο γύρο και ανέβαινε σταθερά σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο στην κατηγορία του!

Ταχύτατος ο Γιαννιτσιώτης (ΟΦΜΓ) Θόδωρος Κουτσάκης (ΚΤΜ) τερμάτισε 4ος στην S1 μπροστά από τον έτερο Καβαλιώτη, τον Αγγελο Συμεωνίδη (Μοτολέσχη, ΚΤΜ) ενώ ατυχίες κράτησαν πίσω σχετικά (6ος) το καμάρι της Βέροιας, τον Αδάμο Πράσσο (ΛΕΜΟΒ, Husaberg) ο οποίος ήταν ο 1ος που πήδηξε με άλμα πάνω από το ποταμάκι που διέσχιζε η διαδρομή.

Στα χαρακτηριστικά του αγώνα, η διάρκεια των 2 ωρών +1 γύρο που, σε συνδυασμό με τον πολύ γρήγορο ρυθμό, έκανε τους περισσότερους να μην έχουν κουράγιο ούτε να μιλήσουν μετά τον τερματισμό, ο γρήγορος ρυθμός που οδήγησε σε υψηλή κατανάλωση και σε εγκαταλείψεις από καύσιμο αλλά και 2 ακυρώσεις για αντικανονικό ανεφοδιασμό, η εμφάνιση ενός αγριογούρουνου (!) δίπλα στην διαδρομή (στο ποταμάκι), η συμμετοχή του 16χρονου Λαρισαίου πρωταθλητή ποδηλασίας (!) Βαγγέλη Δοξαρά (Μοτοκίνηση, ΚΤΜ) η «νεανική» συμμετοχή του πρωταθλητή Enduro βετεράνων (Μανώλης Νανάκος, ΜΟΘεσσαλκονίκης, ΚΤΜ), το κέφι και η συμμετοχή των θεατών, η εκπροσώπηση ούτε λίγο ούτε πολύ 16 σωματείων στον μεγάλο αγώνα και τέλος η τύχη του Μ. Σκύβαλου αφού έσπασε το καπάκι του συμπλέκτη, η μοτο του έχασε όλα τα λάδια του συμπλέκτη αλλά τον έφερε στον τερματισμό και νικητή!

(*) Στον αγώνα συμμετέχουν οι διακριθέντες όλων των Πανελληνίων & Περιφερειακών Πρωταθλημάτων καθώς και των Κυπέλλων-Επάθλων, στα αγωνίσματα των Enduro, Motocross, Scramble και Ταχύτητα με ποσόστωση εξαρτώμενη από τον πλήθος συμμετοχών ανά θεσμό.

Ευχαριστούμε το motorsite.gr και τους φίλους της ΛΕΜΟΒ για τις φωτό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.