Σε οδηγία της αναφέρει ότι έχουν αυξηθεί οι βίαιες παρενοχλήσεις

Πρεσβεία ΗΠΑ: Προειδοποιεί για ρατσιστικές επιθέσεις στην ΑθήναΑνακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους αμερικανούς υπηκόους που επισκέπτονται την Ελλάδα ότι μπορεί να πέσουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων εξέδωσε την Παρασκευή η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώνει τους υπηκόους των ΗΠΑ ότι υπάρχει «αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω της επιδερμίδας τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες. Οι υπήκοοι των ΗΠΑ που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολική καταγωγή» και επισκέπτονται την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Ταυτόχρονα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα καλεί τους πολίτες της χώρας να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται διαρκώς, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη σημερινή επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής. Ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου. Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας.

Η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα».

Γαλάνης Δημήτρης

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης (στην αγγλική)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.