Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ίδρυση περιφερειακού υποκαταστήματος ΟΓΑ στη Δυτική Μακεδονία…

Νοεμβρίου 16th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης και οι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση.

Θέμα της ερώτησης: «Ίδρυση Υποκαταστήματος ΟΓΑ στην Δυτική Μακεδονία».

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4169/61 προβλέπεται η ίδρυση περιφερειακών υποκαταστημάτων του ΟΓΑ στις έδρες των Διοικητικών Περιφερειών της χώρας. Σήμερα, έπειτα από σχετικά προεδρικά διατάγματα, λειτουργούν υποκαταστήματα στις 7 από τις 13 προβλεπόμενες περιφέρειες.

Για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, η ίδρυση ενός υποκαταστήματος είναι απαραίτητη, λόγω του μεγάλου ποσοστού αγροτών και κτηνοτρόφων. Το δυσπρόσιτο των περιοχών, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες τους χειμερινούς μήνες και το υψηλό κόστος των μετακινήσεων καθιστούν απαγορευτική για τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους την μετακίνηση στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει δεσμευθεί ότι θα παραχωρήσει κτίριο για τη στέγαση του Περιφερειακού Υποκαταστήματος και θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα ώστε να μην προκύψει επιπλέον δαπάνη για τον Οργανισμό.

Ερωτήθηκε ο Υπουργός γιατί δεν έχει ιδρυθεί ακόμη περιφερειακό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Δυτική Μακεδονία. Επίσης, εάν είναι διατεθειμένο το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση του υποκαταστήματος ΟΓΑ στην Κοζάνη.

 

Γραφείο Τύπου

Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

Τιμολέοντα Κοψαχείλη

This entry was posted on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16th, 2012 at 13:12 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply