Η κατηγορία εναντίον ιατροδικαστή στέλνει στο μηδέν και την υπόθεση των υποκλοπών

Στον αέρα δεκάδες δικαστικοί φάκελοι λόγω «κρητικής μαφίας»Στον αέρα τινάζονται δεκάδες ποινικές υποθέσεις ύστερα από την κατηγορία εναντίον ιατροδικαστή, καθηγητή Πανεπιστημίου, στην Κρήτη ότι εξέδιδε πλαστές γνωματεύσεις για εμπόρους ναρκωτικών.

Ανάμεσα σε αυτές και η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου -τον Μάρτιο του 2005- του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη για τον οποίο προσφάτως ο ίδιος καθηγητής -στο εργαστήριο Τοξικολογίας- είχε αποφανθεί ότι «δεν βρήκε ίχνη εγκληματικής ενέργειας ή δηλητηρίασης».

Επιπλέον στο ίδιο εργαστήριο, στη μεγαλόνησο, είχαν σταλεί από την Αθήνα δεκάδες σημαντικοί ποινικοί φάκελοι ύστερα και από την μεγάλη πυρκαγιά στο αντίστοιχο εργαστήριο της Αθήνας, πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Πολλές από αυτές τις εξετάσεις αναμένεται να αμφισβητηθούν από τους κατηγορουμένους οδηγώντας πολλές δικαστικές έρευνες στο «μηδέν».

Ο κατηγορούμενος ακαδημαϊκός είχε εκλεγεί πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Επιστημονικής Ενωσης Τοξικολογικών Εταιρειών και θεωρείτο ειδικός στην χρήση της επονομαζόμενης φασματογραφίας μάζας και την υγρή χρωματογραφία για την ανίχνευση τοξικών – ναρκωτικών ουσιών σε σορούς ατόμων, οι συνθήκες θανάτου των οποίων δεν είχαν διευκρινισθεί πλήρως. Σημειώνεται ότι την τελευταία 15ετία ποινικές διώξεις είχαν ασκηθεί και κατά άλλων δύο καθηγητών – ιατροδικαστών από το ίδιο τμήμα του Πανεπιστημίου πάλι για αμφισβητούμενες γνωματεύσεις σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης, σχεδιαστής δικτύου και διευθυντής τεχνολογίας της εταιρίας Vodafone, είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό, στις 9 Μαρτίου 2005. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Έντεκα μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2006, δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης -της ίδιας εταιρείας- το οποίο διαγράφηκε, λίγες μέρες πριν από το θάνατο του Τσαλικίδη. Η δικογραφία της υπόθεσης έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον εισαγγελέα κ. Χαρ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντος, που έγινε δεκτό.

Ο καθηγητής στην Κρήτη βρέθηκε κατηγορούμενος στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, για κυκλώματα καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, λαθρεμπορίας όπλων και ζωοκλοπών. Σύμφωνα με το περιεχόμενο καταγεγραμμένων συνομιλιών φέρεται να συνεννοείτο με δικηγόρους προκειμένου έμποροι ναρκωτικών να χαρακτηρίζονται τοξικομανείς. Ο καθηγητής αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και μιλά για «έλλειψη στοιχείων και ύποπτες μεθοδεύσεις».

Συνολικά για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται 67 άτομα, δέκα από τους οποίους μέλη της ίδιας οικογένειας. Κατηγορούμενος είναι και ένας κτηνοτρόφος που ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.