Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζητούνται στοιχεία για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων

15 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Να επισπεύσουν τις διαδικασίες για τις συγχωνεύσεις των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία ζητά το υπουργείο Υγείας από τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών.

Ειδικότερα, οι διοικητές καλούνται να παραδώσουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες πλήρη στοιχεία για την κάλυψη των κλινών και την αποδοτικότητα των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία στον υπουργό.

Στόχος είναι να ενοποιηθούν οι περισσότερες από τις 661 κλινικές μέσα στον Δεκέμβριο και οι υπόλοιπες στις αρχές του Ιανουαρίου, έτσι ώστε η νοσοκομειακή δαπάνη να κλείσει το τρέχον έτος στα 2,2 δισ. ευρώ και το 2013 στα 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο των συγχωνεύσεων, θα ενοποιηθούν οι κλινικές της ίδιας ειδικότητας σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά και σε αυτά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πάντως, τονίζει ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι θέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών και πως οι συγχωνεύσεις αφορούν μόνο κλινικές και όχι νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων θα κλείσουν και τα 8 Θεραπευτήρια του ΙΚΑ για να ενισχύσουν άλλες νοσοκομειακές δομές. Ήδη, έχει κλείσει το 1ο και το 7ο Θεραπευτήρια, ενώ στο 6ο, το οποίο έχει υπαχθεί στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, γίνεται ανακαίνιση και θα τεθεί σε λειτουργία σ’ ένα χρόνο ως μονάδα ημερήσιας νοσηλείας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, μιλώντας στο περιθώριο του Eurogroup, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί στον τομέα της υγείας, αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι προσπάθειες για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

“Στον τομέα της υγείας τα μέτρα για την υπερσυνταγογράφηση και τη διαφθορά θα μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες κατά ένα δισ. ευρώ ή 25% για φέτος κι άλλα 800 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δυο χρόνια” είπε ο επίτροπος.

Megatv

This entry was posted on Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, 2012 at 18:05 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply