Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Έρχεται χειμώνας σαν του 1942», λένε στον ΣΥΡΙΖA

Νοέμβριος 15th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι παρέδωσε «γην και ύδωρ» στους πιστωτές

«Ερχεται χειμώνας σαν του 1942», λένε στον ΣΥΡΙΖAΝέες καταγγελίες ότι η κυβέρνηση έδωσε γην και ύδωρ στους πιστωτές και ότι η «ενισχυμένη» δόση είναι αποτέλεσμα αυτών των παραχωρήσεων, εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στελέχη του προβλέπουν έναν χειμώνα ανάλογο με εκείνον του 1942.

Μεταξύ των άλλων, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρχει ο περίφημος ειδικός λογαριασμός, ο οποίος δεν θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος θα μεταβληθεί σε «απλό εισπράκτορα των τοκοχρεολυσίων για λογαριασμό των πιστωτών», όπως τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Δ. Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον real fm.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα τίθεται πλέον υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και ένα σύστημα επιτροπείας, αντίστοιχο με εκείνο του 1898, στο πλαίσιο του οποίου θα ασκείται μηνιαίος έλεγχος ώστε η τρόικα να βλέπει τι λεφτά μπαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό και τι λεφτά βγαίνουν.

«Αυτό όμως, σημαίνει ότι κάθε μήνα  θα έχουμε τη διαμόρφωση ενός νέου τροποποιημένου κρατικού προϋπολογισμού,  χωρίς την παρέμβαση της Βουλής», υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης και μίλησε για τεράστιο πλήγμα για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια της χώρας.

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι είπε ψέματα για το ότι θα περνάνε από τη Βουλή οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας, ενώ προσέθεσε ότι με βάση τη νέα συμφωνία «όταν υπάρχει απόκλιση εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις, αυτόματα αυτό θα μεταφέρεται στις δαπάνες και θα περικόπτονται μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές πολιτικές».

Παράλληλα υπογράμμισε πως παρά το γεγονός ότι το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε προβλέπει μέτρα ύψους 4,8 δισ. ευρώ, η έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ποσό ύψους 6,4 δισ ευρώ για το 2015 και το 2016.

Κατόπιν όλων αυτών ο κ. Στρατούλης είπε ότι «αν εφαρμοστεί το πακέτο μέτρων το οποίο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με 153 Βουλευτές θα έχουμε φαινόμενα του 1942 στη χώρα μας. Θα πεινάσει και θα κρυώσει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού».

Κωβαίος Αγγελος

This entry was posted on Πέμπτη, Νοέμβριος 15th, 2012 at 20:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply