«Μόνο με ανάπτυξη θα πάρουν μέρος των χρημάτων τους οι δανειστές»

Αλ. Τσίπρας στο CNN: Μόνη λύση η συνολική διαγραφή χρεών στην ΕΕΤη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για συνολική ευρωπαϊκή λύση με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όλων των χωρών που έχουν αντίστοιχο με το ελληνικό πρόβλημα επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

«Μία λύση σαν αυτή που εμείς προτείνουμε θα είναι επωφελής τόσο για αυτούς που χρωστάνε όσο όμως και για τους πιστωτές. Γιατί έτσι θα υπάρξει δυνατότητα να πάρουν τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων τους.

Αν έχεις κάποιον χρεοκοπημένο, η λύση δεν είναι να του δώσεις περισσότερα δάνεια, που δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει. Η λύση είναι να τον βοηθήσεις να εργαστεί, να παράξει, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να αποπληρώνει» εξήγησε.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ότι το σχέδιο της Μέρκελ αποσταθεροποιεί όλη την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup εξήγησε ότι δεν ελήφθη καμία ουσιαστική απόφαση, διότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο.

Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, μέσω διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι η ανταγωνιστικότητα δεν είναι μονάχα συνάρτηση στου εργασιακού κόστους.

«Δεν θα συμφωνήσω με την ιδέα ότι αν μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα σε επίπεδα Ινδίας ή Πακιστάν ή Μπαγκλαντές, τότε η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Διότι αν ήταν έτσι, αυτές οι χώρες που σας προανέφερα θα είχαν την πιο ανταγωνιστική οικονομία».

Τέλος, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποστηρικτής της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιδέας.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα. Φανταστείτε τις γεωπολιτικές συνέπειες, όχι μόνο τις οικονομικές, από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που θα οδηγούσε σε ένα ντόμινο και στη διάλυση στην πραγματικότητα, δηλαδή, στην αρχή του τέλους της ευρωζώνης».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.