Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πίνακας του Πικάσο πουλήθηκε σε αστρονομική τιμή!

Νοεμβρίου 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ένας πίνακας του Πικάσο, με τίτλο “Νεκρή φύση με τουλίπες” πουλήθηκε στην τιμή των 41,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Πέμπτης .

Το έργο αυτό που φιλοτεχνήθηκε το 1932, στο μέσον της ζωής του καλλιτέχνη, και απεικονίζει τη νεαρή ερωμένη και μούσα του Πικάσο και Μαρί Τερέζ Βαλτέρ, ήταν το “αστέρι” της απογευματινής δημοπρασίας ιμπρεσιονιστικών και μοντέρνων έργων τέχνης που οργανώθηκε από τον οίκο Sotheby’s.

Πριν από το τελικό χτύπημα του σφυριού, η αξία του έργου υπολογιζόταν από 35 έως 50 εκατ. δολάρια.

Για τα υπόλοιπα έργα, ο οίκος Sotheby’s δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία: το 30% των “λότων” δεν πουλήθηκαν και οι συνολικές πωλήσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 163 εκατομμύρια δολάρια, υπολείπονται της αρχικής εκτίμησης των 169 έως 245 εκατ. δολαρίων.

Ένα άλλο έργο του μεγάλου ισπανού “μετρ” η “Γυναίκα στο παράθυρο”, που επίσης απεικονίζει την Μαρί Τερέζ πουλήθηκε 17,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα βουκολικό τοπίο με τίτλο “χωράφι με στάρι”, του Μονέ, πουλήθηκε για 12,1 εκατομμύρια δολάρια, πολύ πάνω από τα 5 έως 7 εκατ. δολάρια της αρχικής εκτίμησης. Όμως και η πώληση ενός πίνακα του συμπατριώτη του Σεζάν με τίτλο “Όρθια γυμνή γυναίκα” πουλήθηκε 5,3 εκατομμύρια δολάρια, στο εύρος της αρχικής εκτίμησης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ πρακτ

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14th, 2012 at 14:17 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply