Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θέλει να αγοράσει το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ για να το γκρεμίσει

Νοεμβρίου 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Για να εξαφανιστούν όσα παραπέμπουν στην ανάμνηση του φασισμού

Θέλει να αγοράσει το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ για να το γκρεμίσει

Ο Ρώσος βουλευτής του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας, Φραντς Κλίντσεβιτς, μιλώντας στη Δούμα, εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει έναντι 2,2 εκ. ευρώ την πατρική κατοικία του Αδόλφου Χίτλερ, έξω από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Όχι, δεν θέλει να το κάνει μουσείο: εάν το αγοράσει, λέει, αμέσως θα το κατεδαφίσει.

«Αν διέθετα από μόνος μου τόσα χρήματα ώστε να το αγοράσω, θα το έκανα. Αλλά δεν έχω τόσα χρήματα, οπότε ζητάω επισήμως τη βοήθεια άλλων συναδέλφων μου για να βρεθεί χρηματοδότηση, ώστε να το αγοράσουμε και να το γκρεμίσουμε», λέει ο Κλίντσεβιτς.

«Συμφωνώ κι επαυξάνω. Πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης όλα όσα παραπέμπουν στην ανάμνηση του φασισμού. Κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει καν την ύπαρξη αυτής της οικίας», τόνισε ο συνάδελφος του Κλίντσεβιτς, Βαντίμ Σολόβιεβ, προσθέτοντας ότι μαζί με άλλους βουλευτές θέλουν να συγχρηματοδοτήσουν την αγορά του πατρικού σπιτιού του ηγέτη του Τρίτου Ράιχ που βρίσκεται σε μια πόλη 60 χλμ. βόρεια του Σάλτσμπουργκ, στο Μπρουνάου αμ-Ιν.

Το σπίτι αυτό, στο νούμερο 15 της οδού Σαλτσμπούγκερ Φόρσταντ, όπου γεννήθηκε ο αλήστου μνήμης «Φύρερ» τον Απρίλιο 1889 και διέμεινε σ’ αυτό τα τρία πρώτα έτη της ζωής του, διαδοχικά υπήρξε: δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό σχολείο, υποκατάστημα τράπεζας και μονάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Όταν ο δήμαρχος της μικρής πόλης, Γιοχάνες Βάιντμπαχερ πρότεινε να ανεγερθεί συγκρότημα κατοικιών μέσα στο ίδιο οικόπεδο, χωρίς να θιγεί το σπίτι του Χίτλερ, συνάντησε έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, η οποία δεν ήθελε να κρυφτεί ανάμεσα σε κτίρια ο τόπος της πρώτης κατοικίας του πιο διάσημου πολίτη της.

Η υπόθεση έχει μέλλον, αφού η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η Γκερλίντε Πόμερ, δεν δείχνει διατεθειμένη να το πουλήσει στον οποιονδήποτε. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι όλα τα πράγματα έχουν την τιμή τους και στο τέλος ίσως να υπερισχύσει το… χρώμα του χρήματος. Πόσω μάλλον του ρωσικού.

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14th, 2012 at 20:12 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply