Επισημαίνει, ταυτόχρονα, την ανάγκη μηχανισμού ελέγχου

Βόλφγκαγκ Σόιμπλε: Υπό συζήτηση το σενάριο συγχώνευσης των τριών δόσεων στην ΕλλάδαΣτη συγχώνευση των τριών δόσεων προς την Ελλάδα σε μια, προσανατολίζεται η Γερμανία. Σχετική δήλωση έκανε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος όμως δεν παρέλειψε, όμως να επισημάνει την ανάγκη ενεργοποίησης μηχανισμού ελέγχου.

Σενάριο για την εφ’ άπαξ  καταβολή ενός ποσού ύψους άνω των 44 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε τρείς δόσεις δημοσίευσε και η γερμανική εφημερίδα Bild. Το σενάριο αυτό το απέδωσε σε κυβερνητικές πηγές.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας,  κυρία Μαριάννε Κότχε ,  όταν ρωτήθηκε σχετικά με το σενάριο αυτό,  δήλωσε πως «οι συζητήσεις για την Ελλάδα συνεχίζονται» και προσέθεσε ότι «αποφάσεις για ερωτήματα αναφορικά με τη χρηματοδότηση αναμένονται, αυτό αφορά και τις λεπτομέριες των καταβολών που προβλέπονται στο πρόγραμμα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, η δόση θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του β΄ τριμήνου, καθώς και τις δόσεις ύψους 5 δισ. ευρώ και 8,3 δισ. ευρώ για το γ΄ και το δ΄ τρίμηνο.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, όταν ρωτήθηκε για το νέο, αυτό, σενάριο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη», τονίζοντας, παράλληλα,  ότι γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις και τίποτα δεν είναι δεδομένο.

ΔΟΛ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.