Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βόλφγκαγκ Σόιμπλε: Υπό συζήτηση το σενάριο συγχώνευσης των τριών δόσεων στην Ελλάδα

Νοέμβριος 13th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Επισημαίνει, ταυτόχρονα, την ανάγκη μηχανισμού ελέγχου

Βόλφγκαγκ Σόιμπλε: Υπό συζήτηση το σενάριο συγχώνευσης των τριών δόσεων στην ΕλλάδαΣτη συγχώνευση των τριών δόσεων προς την Ελλάδα σε μια, προσανατολίζεται η Γερμανία. Σχετική δήλωση έκανε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος όμως δεν παρέλειψε, όμως να επισημάνει την ανάγκη ενεργοποίησης μηχανισμού ελέγχου.

Σενάριο για την εφ’ άπαξ  καταβολή ενός ποσού ύψους άνω των 44 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε τρείς δόσεις δημοσίευσε και η γερμανική εφημερίδα Bild. Το σενάριο αυτό το απέδωσε σε κυβερνητικές πηγές.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας,  κυρία Μαριάννε Κότχε ,  όταν ρωτήθηκε σχετικά με το σενάριο αυτό,  δήλωσε πως «οι συζητήσεις για την Ελλάδα συνεχίζονται» και προσέθεσε ότι «αποφάσεις για ερωτήματα αναφορικά με τη χρηματοδότηση αναμένονται, αυτό αφορά και τις λεπτομέριες των καταβολών που προβλέπονται στο πρόγραμμα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, η δόση θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του β΄ τριμήνου, καθώς και τις δόσεις ύψους 5 δισ. ευρώ και 8,3 δισ. ευρώ για το γ΄ και το δ΄ τρίμηνο.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, όταν ρωτήθηκε για το νέο, αυτό, σενάριο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη», τονίζοντας, παράλληλα,  ότι γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις και τίποτα δεν είναι δεδομένο.

ΔΟΛ

 

This entry was posted on Τρίτη, Νοέμβριος 13th, 2012 at 20:41 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply