Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και δικηγόροι σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Κρήτη

Νοέμβριος 13th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αναβιώνει η υπόθεση των Ζωνιανών

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και δικηγόροι σε κύκλωμα ναρκωτικών στην ΚρήτηΈνας αστυνομικός διευθυντής κι ένας αρχιφύλακας από την περιοχή του Λασιθίου, ένας αστυφύλακας από το Ηράκλειο, τρεις γνωστοί δικηγόροι και ένας ειδικός σε θέματα τοξικολογίας οι οποίοι είχαν χειρισθεί πρόσφατες σημαντικές ποινικές υποθέσεις, είναι ανάμεσα στους 50 ελεγχόμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, μεταφοράς όπλων, ζωοκλοπών και άλλων παράνομων ενεργειών στην Κρήτη. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για αναβίωση της δράσης της «μαφίας του Μυλοποτάμου»,  πέντε χρόνια μετά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Ζωνιανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φέρεται να ειδοποιούσαν τους ναρκεμπόρους για τις έρευνες της αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός συμμετείχε στην ομάδα διακίνησης λαθραίων όπλων! Οι δικηγόροι  συνεννοούνταν με άτομα από το εργαστήριο τοξικολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης προκειμένου να χαρακτηρίζονται ως τοξικομανείς και να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση συλληφθέντες για υποθέσεις ναρκωτικών. Ενας  εκ των συλληφθέντων, στο εργαστήριο  Τοξικολογίας,  είχε ασχοληθεί προσφάτως και με τις συνθήκες θανατου  του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη.

Προκειμένου να διερευνηθεί η δράση του κυκλώματος, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εισέβαλαν το πρωί στο εργαστήριο τοξικολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και κατάσχεσαν δείγματα σωματικών υγρών και βιολογικού υλικού των υπόπτων.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό, τον περασμένο Ιούλιο, μιας μεγάλης χασισοφυτείας στην Κρήτη. Οι αξιωματικοί προχώρησαν σε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επαφών των εμπλεκομένων στην καλλιέργεια των ναρκωτικών και… «ξετύλιξαν» το κουβάρι για τη  δράση τριών μεγάλων συμμοριών που προχωρούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών κι όπλων.

Πρωταγωνιστές ήταν μέλη δυο οικογενειών από την περιοχή των Ζωνιανών που είχαν πάρει μέρος και στη συμπλοκή, τον Νοέμβριο του 2007, με αστυνομικούς που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός ένστολου. Τα μέλη αυτών των οικογενειών είχαν μετακινηθεί από τα Ζωνιανά στο νομό Λασιθίου όπου είχαν αναπτύξει νέα εγκληματική δραστηριότητα.

Σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το πρωί της Τετάρτης.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

This entry was posted on Τρίτη, Νοέμβριος 13th, 2012 at 22:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply