Έχει… παράδοση

Μεγάλη παράδοση σε ροζ σκάνδαλα φαίνεται πως έχει η πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Επιφανείς πολιτικοί αλλά και ανώτατα στελέχη πέρασαν από “χίλια κύματα”, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας σεξουαλικά σκάνδαλα και ανάρμοστες σχέσεις στα οποία πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι.

Ο στρατηγός Πετρέους, ο οποίος είχε στην διάθεσή του τρεις γυναίκες,  είναι ο τελευταίος -μέχρι τώρα- τροχός της αμάξης…

1988: Γκάρι Χαρτ


Το 1988, ο παντρεμένος Γκάρι Χαρτ είχε θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο με το κόμμα των Δημοκρατιών. Όμως, ο γερουσιαστής του Κολοράντο ενεπλάκη σε σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστούσε μία αιθέρια ύπαρξη 29 χρονών.

Δύο φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην «Miami Herald»  και τον έδειχναν να εξέρχεται από το σπίτι του έχοντας στο πλευρό του την Ντόνα Ράις του «έκοψαν τα φτερά» για την προεδρία των ΗΠΑ.

1997: Μπιλ Κλίντον

Η ανάρμοστη σχέση του πρώην προέδρου, Μπιλ Κλίντον με την πέτρα του σκανδάλου και εκπαιδευόμενη στον Λευκό Οίκο, Μόνικα Λεβίνσκι είχε φέρει τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ, με την Χίλαρι να προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους Αμερικανούς ως …απατημένη σύζυγος.

2007: Λάρι Κρέιγκ

Το 2007, ο υπερσυντηρητικός Λάρι Κρέιγκ, πρώην γερουσιαστής στο Άινταχο, ξάφνιασε δυσάρεστα το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα όταν ένας αστυνομικός τον έπιασε στις τουαλέτες αεροδρομίου να ερωτοτροπεί με άνδρες – νωρίτερα τους είχε πληρώσει για τις ροζ υπηρεσίες τους. Αργότερα ο Κρέιγκ παραδέχτηκε ότι ήταν ομοφυλόφιλος και μετά από ασφυκτικές πιέσεις του κόμματος, αναγκάστηκε να αφήσει την έδρα στην Γερουσία.

2008: Έλιοτ Σπίτσερ


Για τους πολίτες της Νέας Υόρκης, ήταν πρότυπο ηθικής. Όμως ο κυβερνήτης της μητρόπολης του κόσμου τους απογοήτευσε όταν βγήκαν τα …άπλυτά του στη φόρα. Τον ελεύθερο χρόνο του, ο Σπίτσερ ήταν τακτικός πελάτης πορνείων πολυτελείας στα  οποία μάλιστα είχε κηρύξει τον πόλεμο. Αφότου παραδέχτηκε τις ερωτικές περιπτύξεις του με πόρνες, εγκατάλειψε το αξίωμά του.

2008: Τζον Εντουαρντς

Δύο εβδομάδες προτού ξεκινήσει το συνέδριο των Δημοκρατικών, ο Γερουσιαστής Τζον Εντουαρντς, έχοντας ήδη ηττηθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα για να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο,  παραδέχτηκε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση. Από τότε το όνομά του ακούγεται σπάνια…

2009: Μαρκ Σανφορντ


Το 2009 έθεσε υποψηφιότητα με τους Ρεπουμπλικάνους για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ. Όμως ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας παραδέχτηκε μπροστά στις κάμερες ότι είχε περάσει μία εβδομάδα με την ερωμένη του στην Αργεντινή.

«Η αλήθεια είναι ότι απάτησα τη γυναίκα μου», προσπάθησε να δικαιολογηθεί.

2011: Άντονι Γουίνερ


Ο νυμφευμένος Δημοκρατικός βουλευτής, Άντονι Γουίνερ  αρνιόταν πεισματικά ότι έδειχνε το σμιλευμένο κορμί του στο Διαδίκτυο στέλνοντας τολμηρές φωτογραφίες μέσω του Twitter και του Facebook σε γυναίκες. Μία εβδομάδα αφότου το παραδέχθηκε , τον Ιούνιο του 2011, υπέβαλε την παραίτησή του προκαλώντας ανακούφιση στο Δημοκρατικό Κόμμα.

2011: Χέρμαν Κέιν


Πριν από ένα χρόνο ήταν το μεγάλο φαβορί ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων που θα διεκδικούσε το προεδρικό χρίσμα. Ο υπερσυντηρητικός Χέρμαν Κέιν είδε τις ελπίδες του να εξανεμίζονται όταν είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις για εξωσυζυγική σχέση την οποία είχε επί 13 συναπτά έτη. Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις μελών του κόμματός τους, ο Κέιν απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Μίνα Αγγελίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.