Δυστυχώς τα κρυφά σημεία του Μνημονίου που ψηφίστηκε πριν μερικές ημέρες, αναμένεται να προκαλούν απανωτά σοκ στους πολίτες. Διότι δεν είναι μόνο οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ούτε οι απολύσεις στο Δημόσιο, είναι και ορισμένα κρυφά χαράτσια που δεν τα έχουμε πάρει ακόμη χαμπάρι. Για παράδειγμα, όπως αποκαλύπτεται, το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ουσιαστικά ότι όποιος δήμος της χώρας είναι υπερχρεωμένος θα είναι και υποχρεωμένος να αυξάνει τα δημοτικά τέλη ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς ακινήτων, προβλέπεται να δεκαπλασιαστεί το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το γνωστό ΤΑΠ που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και πάει στα ταμεία των δήμων. Δεν πρόκειται για το χαράτσι στα ακίνητα αλλά για το ΤΑΠ που υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά και την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Για ένα ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ το Τέλος αυτό μέχρι σήμερα είναι γύρω στα 25-35 ευρώ το χρόνο και αν γίνει αυτό που φημολογείται τότε θα αυξηθεί στα 300 ευρώ. Πρόκειται για απίστευτη φορολογική επιβάρυνση που θα χτυπήσει όλα τα νοικοκυριά που έχουν κάποιο ακίνητο, ακόμη κι αν αυτό είναι κλειστό. Βεβαίως, θα ζημιωθούν και οι ενοικιαστές αφού σχεδόν όλοι πληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να ζητούν από τον ιδιοκτήτη να τους επιστρέψει το ΤΑΠ.

Σύμφωνα με το Antinews.gr, το νέο φορολογικό σοκ θα έλθει την ώρα που ετοιμάζεται και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα επιβληθεί από το πρώτο ευρώ περιουσίας.

Το σενάριο για δραματικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη αλλά και για απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, έχει βγάλει τους δημάρχους στο αντάρτικο που αποφάσισαν να μπλοκάρουν κάθε διαδικασία ενώ απειλούν και με μαζικές παραιτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα απαίτησε λίστα με ονόματα υπαλλήλων που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του έτους. Μεταξύ αυτών είναι και δημοτικοί υπάλληλοι όπου μαζί με τους μεταταγέντες είναι συνολικά περί τους 2.800 που μέχρι το τέλος του χρόνου είτε δε θα έχουν δουλειά είτε θα πάνε σε άλλη θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.