Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κρίσιμο Eurogroup για δόση

Νοέμβριος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μια ισχυρή πολιτική δήλωση στήριξης της Ελλάδας που θα συνοδεύεται από χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης των 31,2 δισ. ευρώ αναμένει σήμερα η κυβέρνηση από την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η συνεδρίαση του Eurogroup διεξάγεται στον απόηχο της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2013 με ευρεία πλειοψηφία από την ελληνική Βουλή αλλά και των διαφωνιών που καταγράφονται μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο Β. Σόιμπλε μιλώντας χθες σε γερμανική εφημερίδα επισήμανε ότι τόσο το Eurogroup όσο και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά και ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την θέσει υπό πίεση.

Πάντως, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού χθες στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ικανοποιημένος τονίζοντας ότι μεταβαίνει στην στο Eurogroup εξοπλισμένος με τα 167 «ναι» ενώ διαβεβαίωσε για την έγκαιρη καταβολή της δόσης του δανείου.

Το κρίσιμο ελληνικό διήμερο σχετικά με την προώθηση του θέματος της εκταμίευσης της δόσης αλλά και μιας συνολικότερης διευθέτησης του ελληνικού προβλήματος θα συνεχιστεί την Τρίτη όταν ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μόλις επιστρέψει την Τετάρτη θα ενημερώσει σε νέα σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί και θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης χωρίς πάντως να διαφαίνεται πρόθεση αλλαγής του οικονομικού της επιτελείου.

Μegatv

This entry was posted on Δευτέρα, Νοέμβριος 12th, 2012 at 11:51 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply