«Σάλπι» και Λίνο… έσβησαν τα μαύρα σύννεφα από την Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ λύγισε με μεγάλη προσπάθεια την αντίσταση του Πλατανιά και κατέκτησε τη νίκη με 2-0, στο παιχνίδι της Τούμπας για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μολονότι αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Σαλπιγγίδη (68′ πεν.) και Λίνο (74′). Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς για τον «δικέφαλο».

Η ομάδα του Δώνη, από την αρχή του αγώνα ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά είχε να αντιμετωπίσει την διπλή ζώνη άμυνας του Πλατανιά, ο οποίος παρατάχθηκε στην Τούμπα με μοναδικό στόχο να οχυρωθεί στην άμυνα του και να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο 25′ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του. Τότε μετά από κάθετη μεταβίβαση για τον Σαλπιγγίδη, αυτός σέντραρε για τον Αθανασιάδη, ο οποίος με κεφαλιά-«ψαράκι» έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 44ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Τότε ο Κίτσιου «τσίμπησε» την μπάλα, ο Αγκιλέρα έβαλε το πόδι του και τον ανέτρεψε. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Αθανασιάδης, αλλά ο Κηπουρός έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε αρκετά με την ομάδα του Γιώργου Δώνη όχι μόνο να πιέζει, αλλά και να δημιουργεί φάσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της κρητικής ομάδας.

Τελικά στο 68ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ. Τότε ο διαιτητής υπέδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι, όταν η μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ποτουρίδη και ο Σαλπιγγίδης που γιόρταζε την 300η συμμετοχή του στην πρώτη κατηγορία, νίκησε τον Κηπουρό και «έγραψε» το 1-0.

Το γκολ αυτό άνοιξε την άμυνα του Πλατανιά και στη συνέχεια ο «Δικέφαλος» κατάφερε να διπλασιάσει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 73′ μετά από ωραία προσωπική ενέργεια του Σαλπιγγίδη και ασίστ, ο Λίνο με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Ο διαιτητής, Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Παναγιωτίδη, Λίνο, Αργυρόπουλο, Αγκιλέρα και Ποτουρίδη.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Πλατανιάς για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κίτσιου (46′ Λίνο), Κάτσε, Φωτάκης, Πέλκας (61′ Παναγιωτίδης), Σαλπιγγίδης (86′ Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Τζάνης, Κουρτετσιώτης, Ποτουρίδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (76′ Γιακουμάκης), Ουκάρ, Μαραγκουδάκης, Ουντότζι (80′ Μαρτσάκης), Αναστασάκος (83′ Ναζλίδης).

ΔΟΛ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.