Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στουρνάρας: Έτος καμπής το 2013

Νοέμβριος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και η οποία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

«Θα ήταν κρίμα να μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιφιγένεια για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι άτακτοι της Ευρωζώνης», υπογράμμισε  ο κ.Στουρνάρας  προσθέτοντας ότι είναι προφανές πλέον ότι η Ευρωζώνη αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα αρχιτεκτονικής του ευρώ και να προχωρά αργά μεν αλλά σταθερά, σε λύσεις ομοσπονδιακής μορφής τόσο στον οικονομικό όσο και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Παράλληλα, υποστήριξε πως το 2013 θα είναι έτος καμπής για της επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας καθώς η κυβέρνηση στοχεύει μετά από πολλά χρόνια να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως εξήγησε, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, μας επιτρέπουν να μειώσουμε το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στα 9,4 δισ. ευρώ, περίπου στο 5,5% του ΑΕΠ και το πρωτογενές αποτέλεσμα αναμένεται να διαμορφωθεί σε πλεόνασμα ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ ή στο 0,5% του ΑΕΠ. Η επίδοση αυτή αναμένεται να είναι η καλύτερη στην Ευρωζώνη, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η μεγαλύτερη του αναμενόμενου ύφεση, οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, η καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων και η αβεβαιότητα λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, είχαν φέρει το Πρόγραμμα εκτός πορείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Κυριακή, Νοέμβριος 11th, 2012 at 18:48 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply