Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελεύθερος με όρους ο φούρναρης που κατηγορείται για το βασανισμό Αιγύπτιου

Νοέμβριος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το απόγευμα ο 59χρονος ιδιοκτήτης του αρτοποιείου στη Σαλαμίνα, ο οποίος κατηγορείτο για την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος Αιγύπτιου μετανάστη.

Ο άτυχος Αιγύπτιος, ο οποίος εργαζόταν στον φούρνο του 59χρονου κατηγορούμενου, είχε βρεθεί από περαστικούς, την περασμένη Κυριακή, στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, δεμένος με αλυσίδα σε δέντρο και ξυλοκοπημένος, και είχε καταγγείλει στην αστυνομία ως δράστη τον εργοδότη του και άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιός του αρτοποιού.

Ο φούρναρης φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι είχε πιάσει τον υπάλληλό του να κλέβει από το ταμείο το ποσό των 12.000 ευρώ. Σήμερα παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, εξέφρασε ο πρεσβευτής της Αιγύπτου Ταρέκ Αντελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την υπόθεση.

«Η πρεσβεία βρίσκεται σε στενή και διαρκή επικοινωνία με την ελληνική αστυνομία και όλες τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, τις οποίες θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και τις προσπάθειές τους για το συγκεκριμένο θέμα» ανέφερε.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πρεσβεία στηρίζει «πλήρως το θύμα» και ζητά «την απονομή δικαιοσύνης σ’ αυτή την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης αποζημίωσης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της αιγυπτιακής εφημερίδας Αλ Αχράμ, ο πρεσβευτής είπε ότι οι Αιγύπτιοι πρέπει να κρατούν χαμηλούς τόνους και να μην εμπλέκονται σε ρατσιστικές εκδηλώσεις, ενώ προς τους Έλληνες τόνισε τη θετική συνεισφορά των Αιγυπτίων στην ελληνική οικονομία, την αγάπη τους προς την Ελλάδα και υπενθύμισε την ύπαρξη ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο.

www.newsit.gr

This entry was posted on Κυριακή, Νοέμβριος 11th, 2012 at 14:09 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply