«Ο Μικ με τα δικά του λόγια»

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/121F7AF991CF89BAB02F00FA078254A9.jpgΠρόσωπο-θρύλος, αστέρι της ροκ, πολυσυζητημένος Δον Ζουάν με χιλιάδες κατακτήσεις, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ο λόγος για τον Βρετανό τραγουδιστή των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ. Ανατρεπτικές ερωτικές επιστολές ξεδιπλώνουν, όμως, μια άλλη πτυχή της προσωπικότητάς του, που είναι ευαίσθητη, ονειρική, συγκρατημένη.

Αυτή η πλευρά εμφανίζεται σε μια σειρά από ερωτικές επιστολές που έστειλε ο Τζάγκερ στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από την Αυστραλία στην τότε ερωμένη του Μάρσα Χαντ -πηγή έμπνευσης του Brown Sugar και αργότερα μητέρα του πρώτου του παιδιού.

Τα γράμματα του καλλιτέχνη προς την Μάρσα Χαντ θα δημοπρατηθούν στις 12 Δεκεμβρίου από τον οίκο Sotheby’s και αναμένεται να πιάσουν τις 70.000 έως 100.000 στερλίνες.

Αιτία πώλησης των γραμμάτων, η ανάγκη για επιβίωση. «Δεν έχω μία» δήλωσε χαρακτηριστικά η -66χρονη πλέον- Μάρσα Χαντ, ισχυριζόμενη ότι κατά καιρούς δεν έχει να πληρώσει ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα στην κατοικία της στη Γαλλία.

Η ίδια ελπίζει πως οι αγοραστές θα εκτιμήσουν πως πρόκειται για «ένα κομμάτι της ιστορίας».

«Οι επιστολές μιλούν για τον Μικ σε μια απίστευτη συγκυρία της ζωής μας το καλοκαίρι του ’69. Ήταν το τέλος μιας ολόκληρης εποχής του επαναστατικού πνεύματος -εμείς δεν γνωρίζαμε πώς θα τελείωνε όλο αυτό» αναφέρει.

Μέσα στις δέκα επιστολές του Ιουλίου και του Αυγούστου του 1969, ο Μικ Τζάγκερ εξιστορεί περιστατικά που στάθηκαν καταλυτικά στη ζωή του, φλογερά στοιχεία της σχέσης του με την Μάρσα Χαντ, ενώ υπάρχουν και ενθουσιώδεις αναφορές στην αποστολή του Apollo 11 και τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη.

«Αυτός είναι ο Μικ με τα δικά του λόγια. Είναι μέρος της αγγλικής ιστορίας, είναι μέρος της ιστορίας της ροκ, μέρος της πολιτιστικής ιστορίας και διορθώνει οποιαδήποτε παραπληροφόρηση», αναφέρει η Χαντ.

Η ίδια δηλώνει ότι μίλησε στον Τζάγκερ για την πρόθεσή της να πουλήσει τις επιστολές. Το υποστηρίζει; «Δεν νομίζω, αλλά δεν είναι δικά του» απαντά η Χαντ.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.