Μετά από δυνατό ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει τη σημαντική νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, την πρώτη της ιστορίας της απέναντι στους Ακρίτες. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 10ο λεπτό ο καλύτερος παίκτης, έως τώρα στη σεζόν, της ομάδας της Ηπείρου Ντε Βινσέντι.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Πίεσαν από το πρώτο λεπτό την άμυνα της Ξάνθης και πολύ γρήγορα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό ο Γεωργίου έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ντε Βινσέντι μπήκε στην «καρδιά» της άμυνας της Ξάνθης και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Το γκολ αυτό ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων, που στη συνέχεια πίεσαν για το δεύτερο γκολ. Λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 35ο λεπτό. Τότε μετά από υπέροχη συνεργασία, Γεωργίου και Ντε Βινσέντι, ο τελευταίος πλάσαρε, αλλά ο Φλίσκας έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Και στο β’ ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο ΠΑΣ με τον Ντε Βινσέντι σε μεγάλα κέφια συνέχισε να πιέζει την άμυνα της Ξάνθης. Στο 51′, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει το σκορ. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε κόρνερ και ο Λίλα έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 73ο λεπτό είχε την ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά δεν την αξιοποίησε. Συγκεκριμένα ο Μάνταλος σούταρε, ενώ ο Φεγκρούς ήταν πεσμένος, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής: Γιώργος Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίλα, Κεϊτά, Πάντος – Γκατσολάρι, Μάνταλο, Μαρκόφσκι, Βασιλακάκης
Τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – SKODA Ξάνθη για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος):
Φεγκρούς, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς (70′ Κεϊτά), Ντε Βινσέντι (82′ Βίλα), Γεωργίου, Κοροβέσης, Ίλιτς (90′ Γιάκος).

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Φλίσκας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Κομεσίδης, Καζούμπα (46′ Νάκας), Γκατσολάρι (46′ Γούτας), Μάνταλος, Τριάδης, Ονουάτσι (72′ Κούτεβ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.