Διαδήλωση έξω από το κτίριο της Βουλής

http://img.protothema.gr/3C84EDA7D4503502A5FC22BDD070B410.jpgΜετά το «ναι» στην απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης στις πολιτείες των ΗΠΑ, το Κολοράντο και την Ουάσιγκτον, έρχεται κι η Ιταλία να βροντοφωνάξει το δικαίωμά της στην μαριχουάνα.

Ετσι μπροστά από το Μοντετσιτόριο, το κτίριο της Ιταλικής Κάτω Βουλής η βουλευτής του κόμματος Ραντικάλι, Ρίτα Μπερναρντίνι κρατώντας φύλλα κάνναβης διαδήλωσε υπέρ της απελευθέρωσής της και στην Ιταλία. Με σύνθημα «Κάνναβη: η Ιταλία καλεί τις ΗΠΑ», ομάδα διαδηλωτών υποστήριξε το δικαίωμα στην κατανάλωση θεραπευτικής μαριχουάνας για ιατρικό σκοπό αλλά και την δυνατότητα καλλιέργειας της για προσωπική χρήση.

«Ενώ στις ΗΠΑ, η νομιμοποίηση της κάνναβης παίρνει το δρόμο της έπειτα από τα πρόσφατα δημοψηφίσματα στο Κολοράντο και την Ουάσιγκτον, η χώρας μας παραμένει προσηλωμένη σε μία εγκληματική απαγόρευση», σχολίασε εκπρόσωπος του ριζοσπαστικού κόμματος.

Δανάη Δασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.