Παπανικολάου: «Το χρειαζόμασταν»Αυτός, ναι, ήταν Ολυμπιακός από πέρυσι! Αφήνοντας πίσω του το κακό πρόσωπο της Ευρωλίγκας και με εμφάνιση… υψηλής ραπτικής στην πόλη της μόδας, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν την Εμπόριο Αρμάνι με 84-71 κι απομάκρυναν το φόβο πρόωρου αποκλεισμού. Μεταμορφωμένοι αμυντικά και ώριμοι επιθετικά οι Πειραιώτες, που είχαν κορυφαίους τους Σπανούλη (13 από του 23π. στην τέταρτη περίοδο και 9 ασίστ) και Παπανικολάου (17π.με 5/6 τρίποντα). Ανέτοιμος στο ντεμπούτο του ο Πάουελ.

Μόνο λίγο ξαπόστασε

Ο Ολυμπιακός που άρχισε το ματς-με πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μαυροειδή-έμοιαζε μεταμορφωμένος σε σχέση με το απογοητευτικό πρόσωπο απέναντι σε Εφές, Ζαλγκίρις και Τσεντεβίτα. Σπανούλης και Μαυροειδής έδιναν λύσεις στην επίθεση, η άμυνα λειτουργούσε-μετά από καιρό-αρκετά καλά και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με επτά (6-13) μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά. Για ένα τρίλεπτο επανήλθαν άσχημες μνήμες, με τους «ερυθρόλευκους» να υποπίπτουν σε λάθη και να είναι ευάλωτοι στα μετόπισθεν επιτρέποντας στους Ιταλούς, με Λάνγκφορντ και Μπουρούση οδηγούς, να περάσουν μπροστά με 17-15. Γρήγορα, ωστόσο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Πάντα με αφετηρία την επιθετική άμυνα που απέφερε αρκετά κλεψίματα κι ένα εντυπωσιακό μπλοκ του Χάινς στον Χέντριξ, τα τελευταία δυόμισι λεπτά της περιόδου ανήκαν αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους που με ένα σερί 9-0 έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 (17-24).

Τον κράτησε η άμυνα

Αφλογιστία στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου διέκρινε τον Ολυμπιακό, αλλά η σταθερά καλή αμυντική του συμπεριφορά τον κράτησε στο ματς. Ένα τρίποντο του Άντιτς ήταν όλοι κι όλοι οι πόντοι του στα πρώτα έξι λεπτά, αλλά η Μιλάνο-που από νωρίς έχασε τον Φώτση με τρίτο φάουλ-δεν τα πήγε πολύ καλύτερα και παρά τις προσπάθειες του Μπουρούση πέρασε απλώς μπροστά με βραχεία κεφαλή (28-27). Ο Τζος Πάουελ-που στο διάστημα αυτό έκανε ντεμπούτο-στα 83 δευτερόλεπτα που έμεινε στο παρκέ έμοιαζε εκτός κλίματος κι έκανε δύο λάθη και δύο φάουλ επιστρέφοντας γρήγορα στον πάγκο. Ένα… σόλο του Σπανούλη «ξεκόλλησε» την ομάδα του, ενώ τρία διαδοχικά τρίποντα από Παπανικολάου (δύο) και Πρίντεζη εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (30-40). Δύο αμυντικές ολιγωρίες, ωστόσο, επέτρεψαν στους δευτεραθλητές Ιταλίας με τρίποντα των Κουκ και Χέρστον από τη γωνία να τη μειώσουν στο μισό με το τέλος του ημιχρόνου (36-41).

Σταθερά… αφεντικό

Οι πρωταθλητές βγήκαν αποφασισμένοι από τα αποδυτήρια. Με τον Παπανικολάου να συνεχίζει να «βομβαρδίζει» από μακριά και τον Σπανούλη να σερβίρει σε Μαυροειδή και Πρίντεζη προηγήθηκαν με +12 (38-50). Οι παίκτες του Σκαριόλο αποπειράθηκαν να αντεπιτεθούν, αλλά ο Ολυμπιακός-πάντα σοβαρός στο πρώτο μισό του παρκέ-δεν έχασε την ψυχραιμία του και με δύο γκολ-φάουλ του Χάινς τούς έκοψε τη φόρα διατηρώντας τη διαφορά στα όρια της διψήφιας τιμής και κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +9 (50-59).

Το… έληξε ο Σπανούλης

Το γκολ-φάουλ του Χέρστον (53-59) με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ξεσήκωσε το κοινό στο Μιλάνο. Ένα καλάθι του Χάινς και δύο τρίποντα από Σπανούλη και Παπανικολάου αποκατέστησαν γρήγορα την τάξη φέρνοντας ξανά τον Ολυμπιακό στους δώδεκα (55-67) 6:28 πριν το τέλος. Ο αρχηγός των πρωταθλητών με δύο ακόμη «μαχαιριές» από τα 6,75μ. έφερε τη διαφορά και στο +17 (57-74) σκορπώντας την απογοήτευση στο «Mediolanum Forum» εκτός από τη γωνιά των εκδηλωτικών δικών του οπαδών. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων να επιστρέψουν στο ματς έμοιαζαν απονενοημένα διαβήματα. Το πέμπτο τρίποντο του Παπανικολάου 2:45 πριν τη λήξη (62-77) ήταν το τελευταίο καρφί στο κοφίνι των Ιταλών και το κοινό τους χειροκρότησε θερμά τον Βασίλη Σπανούλη όταν αποσύρθηκε στον πάγκο έχοντας πετύχει 13 πόντους στην τελευταία περίοδο. Το τελικό 84-71 αποτύπωσε πλήρως την υπεροχή του Ολυμπιακού.

Δείτε:

Δεκάλεπτα: 17-24, 36-41, 50-59, 71-84.

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Σκαριόλο): Χέρστον 15, Κουκ 11, Κιότι 1, Μπουρούσης 16, Μέλι 2, Λάνγκφορντ 17, Τζεντίλε 3, Χέντριξ 4, Μπαζίλε 2, Τζιακέτι, Φώτσης.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 (5 ριμπ.), Λο 6, Άντιτς 7 (4 ριμπ.), Σπανούλης 23 (9 ασίστ), Περπέρογλου, Σλούκας, Μαυροειδής 13 (7 ριμπ.), Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7 (4 ριμπ.), Παπανικολάου 17, Μάντζαρης 3 (5 ασίστ).

Διαιτητές: Ορτίθ (Ισπανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Πέρεθ (Ισπανία).

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.