Το στοίχημα της μεγαλύτερης πλειοψηφίας στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό θέλει να κερδίσει η κυβέρνηση μετά τις μόλις 153 θετικές ψήφους που συγκέντρωσε το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα.

Στο μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών θα ενισχύσει τόσο τον κυβερνητικό συνασπισμό που δέχθηκε πλήγμα στην ψηφοφορία της Τετάρτης, όσο και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Ωστόσο από χθες αν και η ευρωπαϊκή επιτροπή χαιρέτησε την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για τα μέτρα, αξιωματούχοι άφηναν να εννοηθεί ότι υπάρχει ακόμη δρόμος για την εκταμίευση και πως η απόφαση για να φτάσουν τουλάχιστον τα 31,5 δισ. ευρώ στην Αθήνα δεν θα ληφθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Όμως και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε άφησε με δηλώσεις του να εννοηθεί ότι τη Δευτέρα δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι τις πληροφορίες περί μεγάλης διαφοράς κυρίως μεταξύ Βερολίνου και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως προς το ποσό που απαιτείται για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Την ίδια στιγμή στο ΠΑΣΟΚ αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις καθώς μετά τη διαγραφή των έξι διαφωνούντων βουλευτών τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και από το κόμμα, ο Μίμης Ανδρουλάκης ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος, έθεσε εμμέσως θέμα ηγεσίας. Παραμένει άγνωστο ωστόσο τι θα πράξουν οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές στην ψηφοφορία για την Κυριακή τα μεσάνυχτα για τον προϋπολογισμό.

Στάση αναμονής κρατά και η Δημοκρατική Αριστερά καθώς δεν είναι απολύτως σαφής η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές Βουδούρης και Μουτσινάς, που διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή την Τετάρτη, ενώ φαίνονται διατεθειμένοι να πράξουν το ίδιο και την Κυριακή. Μάλιστα με ανακοίνωσή τους απάντησαν στα όσα περί ηθικού και πολιτικού ζητήματος αναφέρουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας πως δεν υπάρχει για εκείνους τέτοιο θέμα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εντείνονται οι προσπάθειες για νέες διαρροές στον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς εκτιμούν ότι η ψηφοφορία της Τετάρτης απέδειξε ότι έχει ξεκινήσει “η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της κυβέρνησης”.

Megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.