Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Σε ποια τρόφιμα «κρύβεται» ζάχαρη και αλάτι

Νοέμβριος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συγκρατημένη κατανάλωση ζάχαρης και αλατιού συστήνουν οι επιστήμονες και προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζει κανείς ποιες γλυκές τροφές «κρύβουν» αλάτι και ποια αλμυρά τρόφιμα έχουν αρκετή ζάχαρη.

Αλμυρά με «κρυμμένη» ζάχαρη
Μεγάλες ποσότητες ζάχαρης περιέχουν το ψωμί και όλα τα αρτοποιήματα (π.χ. κριτσίνια, παξιμάδια), σως όπως η κέτσαπ, η μουστάρδα και η μαγιονέζα, έτοιμες σάλτσες για σαλάτες ή ζυμαρικά, τα πατατάκια, τα κρεμώδη τυριά, αλλά και αλλαντικά όπως για παράδειγμα η βραστή γαλοπούλα, όπου η ζάχαρη λειτουργεί και ως συντηρητικό.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην κατανάλωση light προϊόντων, τα οποία εκτός από αρκετό αλάτι, περιέχουν και ζάχαρη και μάλιστα σε τριπλάσια ποσότητα από ό,τι στην κανονική εκδοχή του προϊόντος.

Γλυκά με «κρυμμένο» αλάτι
Γλυκά ή γλυκίσματα που περιέχουν αρκετό αλάτι είναι τα κέικ, τα ντόνατ και τα κρουασάν, τα μπισκότα (ακόμα και αυτά που περιέχουν φυτικές ίνες), τα δημητριακά πρωινού αλλά και η σοκολάτα. Εάν, μάλιστα, η σοκολάτα περιέχει ξηρούς καρπούς ή καραμέλα, η περιεκτικότητά της σε αλάτι είναι μεγαλύτερη.

MEGA «Όλα για την υγεία mou»

This entry was posted on Παρασκευή, Νοέμβριος 9th, 2012 at 22:38 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply