Μπορεί οι εκλογές –και δη οι αμερικανικές- να είναι σοβαρή υπόθεση, αλλά  σε κάποιες πολιτείες οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να ψηφίσουν και για κάποια θέματα που μάλλον γέλιο προκαλούν (ακόμα κι αν κατά βάθος παραμένουν σοβαρά…). Ιδού έξι από αυτά:

–  Να χρησιμοποιείται προφυλακτικό στις πορνοταινίες; Στο Λος Άντζελες το θέμα είναι μείζον, καθώς έχουν αυξηθεί τα κρούσματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νόσων εν ώρα …εργασίας.

– Σε ποιον ανήκει το Γκραντ Κάνιον;

Όταν οι κάτοικοι της Αριζόνα κατέφθασαν στις κάλπες βρέθηκαν σε ένα συνοριακό δίλημμα. Σχετική πρόταση ασχολείται με το αν ένα τεράστιο κομμάτι γης στην πολιτεία θα πρέπει να ανήκει στο κράτος ή στους πολίτες της Αριζόνα.

– Το δικαίωμα στο κυνήγι και το ψάρεμα.

Στη Νεμπράσκα και το Γουαϊόμινγκ, όπου το ψάρεμα και το κυνήγι αποτελούν μέρος της καθημερινότητας, το ερώτημα θεωρείται πολύ φυσιολογικό. Το ίδιο ερώτημα – ή μάλλον αίτημα να θεσπιστεί το δικαίωμα συνταγματικά- τέθηκε και στο Αϊντάχο.

– Σκληρότερη τιμωρία στους βασανιστές ζώων.

Στη Βόρεια Ντακότα αποφάσισαν ότι όσοι βασανίζουν ζώα θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.

– Νομιμοποίηση μαριχουάνας.

Τρεις πολιτείες ψήφισαν για το θέμα: το Κολοράντο, το Όρεγκον και η Ουάσινγκτον. Οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης θεωρούν ότι πρέπει να φορολογηθεί ώστε να κερδίσει χρήματα η κυβέρνηση.

– Πρέπει να μπουν ετικέτες στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα;

Σύμφωνα με την Washington Post, πάνω από το 88% του καλαμποκιού και της σόγιας στις ΗΠΑ είναι μεταλλαγμένα. Οι Καλιφορνέζοι θέλουν να το γνωρίζουν.

yahoo.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.