Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την πόρτα της εξόδου βλέπουν Βουδούρης – Μουτσινάς

Νοεμβρίου 8th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μετά την καταψήφιση του πακέτου των μέτρων χθες το βράδυ

http://img.protothema.gr/7E63CDEFD299D0BFB354AE6CC8BE753F.jpgΤην έξοδο από τη ΔΗΜΑΡ δείχνουν ηγετικά στελέχη του κόμματος στους βουλευτές κκ Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά μετά την καταψήφιση του πακέτου των μέτρων χθες το βράδυ.

Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη μετά τη στάση τους αυτή έχει προκύψει «μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα». Επίσης οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν πως δεν τίθεται θέμα διαγραφής, αλλά περιμένουν από τους δύο βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό δεν σημαίνει παράδοση των εδρών, αλλά αποχώρηση από το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουβέλης έκανε μια ύστατη προσπάθεια το απόγευμα της Τετάρτης να μεταπείσει τον κ. Μουτσινά, από την απόφασή του να ψηφίσει «ΟΧΙ». Το κάλεσε στο γραφείο του στη Βουλή, όμως μετά τη συζήτηση δεν κατάφερε να αλλάξει την άποψή του.

Οι δύο βουλευτές μετά την ψηφοφορία δήλωσαν τα παρακάτω:

«Η μη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου είναι αυτονόητη πράξη συνέπειας των όσων έχουμε υποστηρίξει εδώ και μήνες. Χαιρόμαστε που η πλειοψηφία της ηγεσίας του κόμματός μας κατέληξε στη μη ψήφιση αυτών των μέτρων, έστω και αν το έπραξε με διαφοροποιημένο σκεπτικό. Σήμερα, το «όχι» και το «παρών», το οποίο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος, είναι αρνητική ψήφος, αθροίζονται για να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητα της ΔΗΜΑΡ από τα κόμματα που ψήφισαν το Πολυνομοσχέδιο».

Παρά όμως την παραπάνω δήλωση η δυσαρέσκεια του κ. Κουβέλη δεν κάμφθηκε.

Οι υπόλοιποι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς κράτησαν την γραμμή του κόμματος, η οποία είχε διαμορφωθεί από την Κεντρική Επιτροπή και ήταν να ψηφίσουν «ΠΑΡΩΝ». Παρά τις δηλώσεις που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες οι κκ Οικονόμου και Ψαριανός και αφορούσαν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν «ΝΑΙ», τελικά ψήφισαν και αυτοί «ΠΑΡΩΝ».

Ανδρέας Μπελεγρής

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 8th, 2012 at 07:36 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply