Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με κλείσιμο της περιφέρειας αν εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο απειλεί ο Ψωμιάδης

Νοεμβρίου 8th, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://img.protothema.gr/7B8A1BCABE12F8094752143795631B0D.jpgΜε σκληρή γλώσσα καταφέρεται εναντίον του πρωθυπουργού μέσω επιστολής του, ο Παναγιώτης  Ψωμιάδης, αντιδρώντας έτσι στις διατάξεις του μνημονίου που αναφέρονται στη λειτουργία των περιφερειών. «Είμαστε εκλεγμένοι απευθείας από το λαό. Δεν θα γίνουμε μαριονέτες», τονίζει ο κ. Ψωμιάδης. Η επιστολή του, κοινοποιείται και στους υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μακεδονίας – Θράκης, στο γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Δ. Μπαλτάκο και στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες.

Ο κ. Ψωμιάδης, δηλώνει, «απόλυτα αιφνιδιασμένος από τα μέτρα του μνημονίου» γιατί εξηγεί πως «ό,τι περιλαμβάνεται σ’ αυτό είναι αντίθετο με τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση». Τονίζει μάλιστα πως «απαξιώνει πλήρως τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, τους περιφερειάρχες και την ΕΝΠΕ, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια αγωνιζόμαστε με θετικό πνεύμα συνεργασίας και συγκεκριμένες προτάσεις για να διατηρήσουμε ζωντανό το θεσμό και, συνακόλουθα, την κοινωνική συνοχή».

Στην επιστολή κάνει λόγο για «ανεγκέφαλους και άσχετους με την αυτοδιοίκηση οι οποίοι μετατρέπουν τον Καλλικράτη σε Προκρούστη της διοικητικής δομής της χώρας στερώντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική από την ελληνική περιφέρεια. Έλεος πια. Έχουμε πλήρη κατάργηση της λογικής».

Ο Π. Ψωμιάδης προειδοποιεί ακόμη και με κλείσιμο της περιφέρειας

«Εμείς δεν είμαστε διορισμένοι, είμαστε εκλεγμένοι από το λαό και αυτόν εκπροσωπούμε. Αν συνεχιστεί η υποβάθμιση, σας δηλώνουμε ότι εμείς θα παραδώσουμε τα κλειδιά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Και θα προτείνουμε στην ΕΝΠΕ την παραίτηση όλων των Περιφερειαρχών, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα που διαλύουν την Αυτοδιοίκηση. Είμαστε εκλεγμένοι απευθείας από το λαό, δεν θα γίνουμε μαριονέτες», καταλήγει στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης.

Όλγα Γκάλη

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 8th, 2012 at 19:42 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply