Στην “ελάφρυνση” των οικογενειών από πρόσθετα οικονομικά βάρη στοχεύει το υπουργείο Παιδείας, με την απόφασή του να δώσει το “πράσινο φως” για μεταγραφές φοιτητών υπό όρους, οι οποίοι εισήχθησαν στα πανεπιστήμια το 2012, μετά τις αποφάσεις για αύξηση των δικαιούχων στη δωρεάν σίτιση και στέγαση.

Έτσι, πρωτοετείς φοιτητές με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια θα μπορούν να μεταγραφούν σε αντίστοιχο τμήμα άλλου ιδρύματος, είτε κοντά στο σπίτι τους είτε εκεί όπου ήδη βρίσκονται και σπουδάζουν αδέλφια τους προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσης που έχει γίνει δυσβάσταχτο για πολλές οικογένειες.

Το ατομικό εισόδημα όσων επιθυμούν να είναι δικαιούχοι πρέπει να είναι έως 7125 ευρώ, ενώ διπλασιάζεται για μονογονεϊκές οικογένειες. Δηλαδή μια τετραμελής οικογένεια που δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 28.000 ευρώ πληρεί το κριτήριο.

Τα κοινωνικά κριτήρια περιλαμβάνουν όσους έχουν αδέλφια σε άλλες σχολές, παιδιά πολύτεκνων ή τρίτεκνων οικογενειών και ορφανοί. Συζητείται η πιθανότητα να οριστεί ποσοστό δικαιούχων με πρόσθετο κριτήριο το βαθμό εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Παράλληλα, στους φοιτητές επί πτυχίω δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδος τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν νωρίτερα τις σπουδές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.