Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μεταγραφές πρωτοετών φοιτητών, υπό όρους

Νοεμβρίου 7th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στην “ελάφρυνση” των οικογενειών από πρόσθετα οικονομικά βάρη στοχεύει το υπουργείο Παιδείας, με την απόφασή του να δώσει το “πράσινο φως” για μεταγραφές φοιτητών υπό όρους, οι οποίοι εισήχθησαν στα πανεπιστήμια το 2012, μετά τις αποφάσεις για αύξηση των δικαιούχων στη δωρεάν σίτιση και στέγαση.

Έτσι, πρωτοετείς φοιτητές με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια θα μπορούν να μεταγραφούν σε αντίστοιχο τμήμα άλλου ιδρύματος, είτε κοντά στο σπίτι τους είτε εκεί όπου ήδη βρίσκονται και σπουδάζουν αδέλφια τους προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσης που έχει γίνει δυσβάσταχτο για πολλές οικογένειες.

Το ατομικό εισόδημα όσων επιθυμούν να είναι δικαιούχοι πρέπει να είναι έως 7125 ευρώ, ενώ διπλασιάζεται για μονογονεϊκές οικογένειες. Δηλαδή μια τετραμελής οικογένεια που δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 28.000 ευρώ πληρεί το κριτήριο.

Τα κοινωνικά κριτήρια περιλαμβάνουν όσους έχουν αδέλφια σε άλλες σχολές, παιδιά πολύτεκνων ή τρίτεκνων οικογενειών και ορφανοί. Συζητείται η πιθανότητα να οριστεί ποσοστό δικαιούχων με πρόσθετο κριτήριο το βαθμό εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Παράλληλα, στους φοιτητές επί πτυχίω δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδος τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν νωρίτερα τις σπουδές τους.

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 7th, 2012 at 16:19 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply